Aktivnosti tijekom prosinca

U vrtiću je najsretniji mjesec u godini prosinac. Mjesec je to radosti, zajedništva i iščekivanja Božića. Sve naše aktivnosti bile su usmjerene na pripreme za nadolazeće blagdane. Odgojiteljice su zajedno s djecom uredile zajedničke prostorije našeg vrtića. Predsoblje (hodnik) smo ukrasili s izrađenim adventskim vijencem. Svaki ponedjeljak nakon jutarnjeg druženja u skupini Slonići palili smo po jednu adventsku svijeću. Naši najmlađi jasličari su se jako razveselili svijećama.  

Blagdan Svetog Nikole proslavili smo kroz razne priče, pjesmice i likovne radove djece. Djeca su donijela svoje čizmice koje smo objesili u našoj sobi dnevnog boravka i strpljivo se svakodnevno trudili biti dobri kako bi nam Sveti Nikola donio poklone.

Blagdan Svete Lucije proslavili smo s djecom sijanjem pšenice, a djeca su iz dana u dan promatrala pšenicu kako raste i zalijevala je vodom.

U susret Djed Mrazu djeca su uz pomoć odgojiteljica napravili čestitke za Božić koje su djeca darovala svojim roditeljima. Imali smo organiziranu podjelu poklona Djeda Mraza. Djeca su bila jako vesela i sretna s dobivenim darovima.

Tijekom mjeseca prosinca pratilo nas je lijepo i sunčano vrijeme što smo iskoristili za svakodnevni boravak na svježem zraku. Jednog smo dana i prošetali do župne crkve u centru Velog Lošinja kako bismo pogledali veliki okićeni bor.

Cijelog je prosinca u vrtiću vladala vesela atmosfera, puno se pjevalo i plesalo. Bio je prisutan manji broj djece zbog korištenja godišnjih odmora tijekom blagdana.