Blagdanske aktivnosti

Prosinac – posljednji i najljepši mjesec u godini.

Kako smo ga obilježili i što smo sve radili? U vrijeme Adventa smo realizirali aktivnosti s naglaskom na obitelj, prijateljstvo i međusobno prihvaćanje. Prosinac je u dječjem vrtiću najradosniji mjesec u godini, mjesto zajedništva i iščekivanja Božića. Aktivnosti smo organizirali na način da se vrijeme adventa provede u veselju i druženju. Pričama, recitacijama, glazbenim i likovnim aktivnostima djeci smo nastojali približiti značenje Adventa i Božića. Uz pomoć i na prijedlog djece izradili smo adventski vjenčić od velikih lego kockica čije smo svijeće palili svaki tjedan do Božića. Svako dijete je od plodova izradilo ukrasni vjenčić za vrata.

Leptirići su marljivo četkali i čistili svoje papučice za dolazak sv. Nikole.

Izradili smo ukrase za bor u holu vrtića te ukrase za našu sobu dnevnog boravka. Blagdan Sv. Lucije smo obilježili tradicionalnim sijanjem pšenice koju svakodnevno promatramo i zalijevamo.

Naš je vrtić posjetio virtualni Djed Mraz, ali je poklone poslao po svojim pomoćnicima. Leptirići i tete se raduju blagdanima koje će provesti u krugu svojih obitelji.