Božićno veselje

Mjesec prosinac započeli smo s odbrojavanjem dana do Božića; svakoga je dana jedno dijete dobilo zadačić.

Povodom Svetog Nikole, Gumbići su izradili svoje čizmice. Olovkom su nacrtali oblik čizme, izrezali škaricama te ju ukrasili kolaž papirom, flomasterima i olovkama u boji. Prije odlaska svojim kućama očistili su papuče i spremili ih kraj prozora kako bi im Sveti Nikola tokom noći mogao ostaviti poklončiće.

Jutarnje veselje krasi dječja lica vidjevši poklončiće i pismo od Svetog Nikole, ali iznenađenju nije bilo kraja. Krenuli smo prema gradu i naš Sveti Nikola plovio je na logeru „Nerezinac“; djeca su mu mahala, plesala i veselila.

Idući dan Gumbići su otvarali Advent na Lošinju, nastupajući s pjesmom „Djeca ljubavi“ i recitacijom „Djed Mraz“.

Obilježili smo dan svete Lucije; staklenke u kojima smo posijali pšenicu ukrasili smo po željama djece. Svakodnevno smo zalijevali i pratili rast pšenice i razgovarali o nastalim promjenama.

Ukrasili smo našu garderobu te okitili bor zajedno sa susjednom skupinom Sunašca. Veliko božićno drvce u holu smo upotpunili svojim vlastitim izrađenim ukrasima, a borove ispred našeg vrtića okitili kuglicama. Za naše smo roditelje izradili poklončiće i čestitke s fotografijama.

I napokon smo dočekali našeg posebnog gosta, a to je Djed Mraz! Od ranog su jutra Gumbići nestrpljivo čekali i čekali…dok nisu provirili kroz vrata i ugledali ga. Radost i veselje po sobi dnevnog boravka sve dok nismo čuli „kuc, kuc“; tad je nastao muk. Djed Mraz otvara vrata, djeca mu trče u zagrljaj. Velika vreća poklona stigla je u našu sobu. Djeca su bila iznenađena, a osmijesi su im krasila lica. Veselo su odgovarala na svako njegovo pitanje i imala želju slikati se s njime.

Prošetali smo i do kina na predstavu „U laboratoriju Djeda Mraza“. 

Za nas je ovo bio mjesec ljubavi, radosti, sreće i veselja!

 

Do idućeg web susreta

T&D!