Čarobni prosinac

Cijeli prosinac bio je kao mala radionica i pun radosnih doživljaja.

Izrezivali smo zvjezdice od žutog kolaž papira, oslikali čizmice, oslikali boriće, ukrasili patuljka i osmislili mu novi izgled, a on je pomogao sakupiti novčiće za humanitarnu akciju u vrijeme Adventa.

Šeste noći, čekali smo Sv. Nikolu, mada nas je on negdje promatrao čitavo vrijeme. Očišćene papučice stavili smo blizu prozora da ih Sv. Nikola bolje vidi kada prođe pored vrtića i da mu bude lakše ako će nam nešto ostaviti.

Uz plamen prve svijeće razgovarali smo o našim željama, što bi jako voljeli dobiti na poklon i što bi mogao dobiti moj prijatelj, a i  što bi mu ja poklonio.

Razgovarali smo o prijateljstvu, tko mi je najbolji prijatelj, zašto ga volim i što mi se kod njega sviđa.

Razgovarali  smo o lijepim riječima i o dobrim djelima. Matteo je rekao da je dobro djelo kada imaš dvije majice i jednu daš i kada nešto dijeliš, a Nejla  je rekla da je dobro djelo kada  nešto napravim za drugog.

Tako smo saznali važne stvari i bit ovog našeg prosinca i našeg života, mala razmišljanja o dijeljenju i dobroti.

Uz sva ta razmišljanja i vesele prigodne pjesmice 13.12. na Sv. Luciju posijali smo pšenicu i o njoj brinuli svaki dan, zalijevali je i uputili joj svaki dan lijepe riječi. Ona je naočigled rasla, prvo kao neka velika torta, a onda postala zelena trava.

Izradili smo čestitke za naše drage i  najbliže. Zamislite, od papirnatog tanjura napravili smo tuljak, obojali smo ga u zeleno temperom, dodali loptice u boji koje smo napravili od krep-papira i na kraju dodali  komadiće izrezanog cd-a da bi bilo malo sjaja. To je bio naš borić-čestitka koji smo nosili doma.

Uredili smo našu sobu i garderobu s puno zvjezdica i dodali smo lampice. Bilo je baš čarobno i lijepo s tom svjetlošću. Veliki bor u hodniku, ukrasili smo kuglicama i trakicama, a mali bor izrađenim ukrasima.

Lijepe misli i želje uputili smo svim ljudima u našem gradu, a oni su ih mogli pročitati s kuglica koje su krasile bor u predvorju hotela Punta u Velom Lošinju.

Čekali smo i nadali se da će doći Djed Mraz. I on je stvarno došao 17.12. u naš  vrtić, svratio na kratko i donio puno, puno poklona za sve nas. Znači bili smo dobri i hvala mu za poklone.

Prigodna glazba i pjesmice, veselje, sreća, iščekivanje, dobro raspoloženje, pjevušenje poznatih pjesmica, ples i pokret sve smo to činili ZAJEDNO i DIJELILI čekajući Božić.