Čarobno doba Adventa

Prosinac je mjesec kada sve aktivnosti u vrtiću imaju jednu posebnu emotivnu notu, a protkane su čarobnim, estetskim doživljajem.

Aktivnosti smo započeli  čitanjem priče o životu sv. Nikole, a zatim smo znatiželjno otkrivali čime nam je napunio čizmice.  Sveta Lucija, iako nevidljiva, obilježena je tradicionalnim  sijanjem pšenice, ujedno i istraživačko – spoznajnom aktivnosti kojom smo naučili da su nam potrebni životni uvjeti kako bi pšenica rasla. Posebno nam je veselje bilo zalijevati je i svakodnevno promatrati je li narasla.

Zimsko vrijeme donosi nam i led. Saznali smo kako nastaje sudjelujući u eksperimentu, a iskoristili smo ga za likovne aktivnosti slikanja.

Veseli duh Božića prenosile su božićne pjesmice, a najdraža koju smo naučili bila je Stella di Natale.

Današnje užurbano vrijeme kao da je zaboravilo običaj čestitanja čestitkama. No, naši mališani zabavili su se izradom čestitki koje su poklonili svojim roditeljima.

Zajedno s maestrama I Calimeri su okitili bor, a nakon toga nas je posjetito Babbo Natale i donio poklone. U znak zahvalnosti otpjevali smo mu pjesmicu i recitirali recitaciju:

BABBO NATALE

Babbo Natale viene di notte,

Viene in silenzio a mezzanotte.

Dormono tutti i bambini buoni

E nei lettini sognano i doni.

Babbo Natale vien fra la neve,

Porta i suoi doni la dove deve.

Non sbaglia certo: conosce i nomi

Di tutti quanti i bambini buoni.

Dragi roditelji, I Calimeri s maestrama šalju Vam najljepše želje u novoj 2022. godini!