Dinosauri u Lopticama

Krajem rujna primijetile smo da djeca imaju veliki interes za dinosaure, što nas je potaklo da malo uđemo u svijet dinosaura i započnemo mini projekt.  

Krenuli smo od proučavanja knjiga, časopisa, slikovnica i enciklopedija. Materijale  smo podigli u knjižnici, ili su nam djeca donosila od kuće.

Nakon što smo u knjigama proučili par vrsta dinosaura, djeca su imala različita pitanja. Pokušali smo zajedno odgovoriti na neka te nam je prva  tema bila Neobična jaja.

Bojankama, tijestom, uspoređivanjem veliko – malo jaje, jaje u vodi i još mnoštvom aktivnosti istraživali smo kako dinosauri liježu jaja, gdje ih ostavljaju, kako dolaze na svijet.

Kako se dinosauri kreću?

Vježbali smo u holu imitirajući dinosaure, plesali njihov ples, proučavali kosti nalazeći ih u pijesku, a kasnije se likovno izražavali.

Također smo istraživali  otiske različitih vrsta dinosaura. Otiskivali smo u tijestu i bojom na papiru. Uspoređivali smo dinosaurov otisak s našim otiskom.

Gdje su dinosauri živjeli?

Izradili smo nastambu dinosaura te skupili mnoštvo gumenih dinosaura. Učili smo ih imenovati, učili smo koji su mesožderi, koji biljojedi, koji lete, a koji rone ispod vode.

Kako su se zvali?

Imenovali smo različite dinosaure u igri memory, ispunjavajući radne listiće na tu temu, vježbajući finu motoriku.

Najviše smo uživali kad smo pjevali, ali i plesali na pjesmicu Dinosaur treba nam!

Bilo je ovo poučno i zanimljivo putovanje u svijet dinosaura!