Ho, ho ho! Mjesec poklona i lijepih želja

Dvanaesti mjesec započeli smo uz pjesmicu Sveti Niko koju smo slušali svaki dan i rado ju pjevali. U  likovnom cetru, Balončići su  obojali čizmice pastelama i zajedno smo ih stavili na pano kako bi prizvali Svetog Nikolu da nam što prije dođe i donese poklone. Donijeli su svoje čarapice u obliku čizmice za poklone, razgovarali smo i pričali priču o Svetom Nikoli i naposlijetku očistili svoje papučice da budu spremne za 06.12.2022. Na taj dan su otvorili svoje poklone koji su ih dočekali i proslavili rođendan svog odgojitelja Nikole!

Na blagdan Svete Lucije proslavili smo imendan Lucije i Lucijana pa smo im zapjevali Sretan imendan  u našoj verziji, ali i prigodno posijali pšenicu. U sijanju pšenice su svi sudjelovali i samo su htjeli sijati još i još! Sijali su jedan po jedan ili u paru rasporedivši se tko će staviti pšenicu, a tko zemlju.

Dani su nam prolazili u izradi raznolikih božićnih ukrasa, ukrašavanju božićnog drvca i sobe dnevnog boravka, slušanju božićnih pjesmica i plešući na iste, izradili smo magnete za roditelje sa sličicom kao poklon i uspomenu. Nismo izostavili razgovore i dijeljenje lijepih želja jedni drugima, te izricanjem želja za poklonima koje želimo dobiti.

Nestrpljiva pitanja “Kad se doći Djed Mraz?”, “Hoće li mi donijeti poklone?”, “A kad će donijeti poklone?”, “Hoće li pojesti sve kolačiće?”, “Koliko još dana do Božića?” bila su sve češća i češća sve dok nismo dočekali dolazak Djeda Mraza u vrtić! Čekao nas je u holu s veelikom vrećom poklona samo za Balončiće! Svi su ostali iznenađeni, ali poneki i preplašeni jer su ga vidjeli po prvi put. Razgovarali su s njime, slikali se, a onda zajedničkim snagama vukli vreću s poklonima do sobe gdje su pogledali što su dobili i pokazivali jedni drugima.

Uz mnoštvo poklona i veselja, otpratili smo staru godinu i dočekali novu! Sa smješkom išćekujemo brojne nove avanture i jedva ih čekamo podijeliti s vama!

Vaši Balončići