Jesen u Otočićima

Jesen je, u svim svojim bojama, stigla u naš grad, a samim time i u našu skupinu. Sakupili smo jesenske plodove za naš kutić prirode kako bi se njima mogli svakodnevno igrati. Kroz igru smo naučili što je to kesten, a što žir. Najviše nam se svidjelo skidati i stavljati kapice na žireve. Sve plodove volimo stavljati u jednu kutiju i razvrstavati ih u manje posudice. Na dvorištu sakupljamo otpalo lišće, bacamo ga u vis i promatramo kako leti, imenujemo i boje lišća. Najviše volimo slikati temperama pa smo bojali lišće od kartona te njime ukrasili našu sobu dnevnog boravka.

Jako volimo pokretnu igru s pjevanjem „Boc, boc iglicama“ u kojoj je jedan prijatelj jež i lovi sve ostale prijatelje i igru „Dan-noć“. 

Iako smo mali, na svoj smo način obilježili Dan grada Malog Lošinja. Razgovarali smo s kim živimo, imamo li braću i sestre, kućnog ljubimca te smo zaključili da svi živimo u Malom Lošinju. Kroz likovnu aktivnost lijepljenja kolažom pokušali smo na našu kućicu smjestiti prozore i vrata, imenujući pritom osnovne boje.

Svakodnevno se igramo u svim centrima aktivnosti, a najdraži su nam građevni, obiteljski i stolno-manipulativni centar. Tijekom aktivnosti djecu potičemo na međusobnu suradnju, pomaganje i dogovore oko dijeljenja igračaka, a utječemo i na sva područja razvoja (spoznajni i socioemocionalni razvoj, govor, izražavanje i stvaranje).

Na našem dvorištu, uz slobodnu igru u pješčaniku, vožnju autića, igranje lovice i prve nogometaške pokušaje, savladavamo i nove motoričke aktivnosti – samostalno ljuljanje.