Kroz našu sobu….

Na inicijativu mame Almedine, obilježili smo „Dan svjesnosti o prijevremenom rođenju“. Odjenuli smo nešto ljubičasto, lakirali nokte ljubičastim lakom, potražili ljubičaste balone i trake i sve to popratili muzikom i plesom. Njoj puno hvala što nas je podsjetila na ovaj važan dan.

LIKOVNI CENTAR

Kroz likovni izraz olovkom ježiću smo dodali bodlje. Pastelama smo oslikali listiće, a temperom, prstićima i dlanovima napravili jesensko drveće. Tako smo pomogli jeseni da donese još boje u naš kraj. Dok smo to stvarali, bojama slikali, pratila nas je instrumentalna glazba A. Vivaldija Četiri godišnja doba – Jesen. Plastelinom smo oblikovali ježiće i njegove bodlje. Sve je to jako važno jer tako razvijamo finu motoriku.

GRAĐEVNI CENTAR

U dogovaranju i organiziranju nastali su brodovi različitih namjena: nosači auta, ledolomci, brodovi za čišćenje mora, brodovi koji imaju bušilicu i rakete. Osmislili smo „malo gradilište“ s bagerima, kamionima i miješalicama. Tu se po cijeli dan puni i prazni materijal (pijesak i kamenčići), vozi i odvozi.

MANIPULATIVNI CENTAR

U ovom centru osim slaganja slagalica i umetaljki, slagali smo jesenske plodove (kesten i žir) po zadanom nizu. Na takav način razvijamo pažnju i pamćenje. Kocka s brojevima omogućila nam je da prepoznamo broj i povežemo ga s brojem kestena (povezivanje broja i količine).

GLAZBENI CENTAR

Uz šuškalice, udaraljke, praporce, bubanj, def, bambusove udaraljke, ključeve proizvodimo zvuk i pratimo ritam. Pratimo pjesmice s cd-a, pjevamo uz pokret i ples.

CENTAR POČETNOG ČITANJA I PISANJA (MIRNI CENTAR)

Svakodnevno listamo slikovnice, pričamo priče po slikama, prepoznajemo slova u našem imenu. Tu se i okupljamo pri čitanju posuđenih slikovnica iz gradske knjižnice. Sada iščekujemo nove dvije slikovnice.

OBITELJSKI CENTAR

Ovdje se sprema objed, posprema se suđe, servira se stol, hrane se bebe, uređuje se pred ogledalom. Tu ima uvijek najviše posla jer e u igri preslikava kućna atmosfera i uloge koje su jako važne (mama, tata, gosti….), a razgovori su još važniji.

VANJSKI PROSTOR

Lijepo vrijeme i naša terasa poslužili su nam za male tjelesne aktivnosti kojima razvijamo sve mišićne skupine od ruku, nogu i trupa. Dvorište služi za zajedničku igru Leptirića i Otočića, za ljuljanje, spuštanje niz tobogan, trčanje, vožnju vozila, igru lovice, igru balonima i igru listićima.

„Hvala ti jeseni što si nam obojala listiće,

a vjetru hvala , što ih je spustio na naše dvorište.“