Kuc, kuc, stigao je prosinac!

Već na samom početku mjeseca prosinca, iz sobe dnevnog boravka su se mogle čuti božićne pjesme i raspjevani Balončići. Svakodnevno bi tražili svima najdražu Fritulu, ali i Zvončiće, no ni navijačkih pjesama nije nedostajalo jer su svi navijali za Hrvatsku na ovogodišnjem prvenstvu!

Povodom Svetog Nikole, pjevajući pjesmicu Sveti Niko svijetom šeta, djeca su izradila svoje čizmice u likovnoj aktivnosti kidajući komadiće papirnitih salveta i lijepljenjem na već izrezanu šablonu čizmice kojima smo, pri završetku ukrasili pano.

Ove su godine Balončići uz minimalnu pomoć odgojitelja zasadili pšenicu povodom blagdana Svete Lucije. Nakon što su posadili i našli prikladno mjesto za odložiti istu, svakodnevno su se brinuli, zalijevali, proučavali i razgovarali o nastalim promjenama.

U ovom blagdanskom mjesecu, priključili smo u nekoliko humanitarnih akcija pa smo izrađivali svijećnjake, izradili predložak s porukom dobrih želja te zajedno s roditeljima prikupljali namirnice za one kojima je pomoć potrebna. Također, ukrasili smo sobu dnevnog boravka u božićnom duhu, veliko božićno drvce u holu smo upotpunili sa svojim vlastitim izrađenim ukrasima te smo izradili poklone za roditelje. Prošetali smo do kina na predstavu Novogodišnji poštar, a naposlijetku nas je posjetio Djed Božičnjak donijevši veliku vreću punu poklona! Djeca su bila iznenađena kad su ga vidjela, ali su veselo odgovarala na svako njegovo pitanje i imala želju slikati se s njim. 

Zbog velike ljubavi prema glazbi i plesu, božićne će se pjesmice nastaviti slušati i nakon Božića pa tako postoji mogućnost da tijekom  godine ponekad čujete Fritulu iz “gornjeg kvarta”!