Leptirići nastavili tražiti jesen

DAN GRADA

Šetnjom bližom okolinom vrtića Leptirići su promatrali i zapažali kuće u uličicama, ograde, kamene zidove, vrtove, naš grad u daljini… U vrtiću smo razgovarali na ovu temu (Kako se zove naš grad? što naš grad ima? Gdje stanujemo? i dr.), bojali kućice pastelama, igrali igre građenja i izradili gradu veliku čestitku.

DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA

U skupini smo pročitali dvije slikovnice iz gradske knjižnice i dogovorili posudbu novih. Svako će dijete sa svojim roditeljima imati priliku otići u gradsku knjižnicu i posuditi dvije slikovnice po vlastitom izboru. Slikovnice „Zmaj Gordon“ i „Kornjačica i more“ za nas je ovaj put odabrala Leira, a mi uživamo čitajući ih.

IGRE I BORAVAK NA VANJSKOM PROSTORU

Dobri vremenski uvjeti omogućuju nam svakodnevni boravak na vanjskom prostoru. Osim slobodnog kretanja na vanjskom prostoru, igre u pješčaniku i na spravama, djeca uživaju i u organiziranim aktivnostima (igre lovice, igre loptom, igra školice, igra balonima, pokretne igre). Sakupljamo otpalo lišće, gradimo gnijezdo za ptičice, kućicu za ježa, promatramo i ne gazimo pužiće i bubice.

LIKOVNE AKTIVNOSTI

Leptirići sve češće samostalno odabiru dostupne likovne materijale u likovnom centru. Ponudile smo im razne materijale (plastične vilice, štapiće za uši, prešano lišće, plastične slamčice u boji, čačkalice, krumpire i pijesak ) koje ne koristimo svakodnevno, a potiču djecu na eksperimentiranje i igru materijalima i bojama.