Leptirići nastavljaju svoj let…

Naš let se nastavlja kroz niz priča. Dotakli smo puno priča, a pozabavili smo se pričom o neposlušnom mačetu. Podijelili smo uloge mačića, djevojčice, zeca, vjeverice, ježa i vrane te dijalogom i kostimima oživjeli malu scenu – malu dramatizaciju. U priču smo unijeli svoju osobnost, pokret i mimiku. Oživjeli su likovi iz  priče i  ono najvažnije, da je sve dobro što se dobro završi i da mačić neće više ići daleko od kuće.

Nismo zaboravili naše tate. Njihov je dan 19.3. kada slavimo Sv. Josipa i ujedno Dan očeva. Vrijedno smo nacrtali svako svojeg tatu, ukrasili okvir, povezali dva srca i čekali Dan da im to poklonimo. Razmišljali smo o našim tatama, pjevali pjesmicu Moj dragi tata i pročitali stihove o očevima. Kada su odgojiteljice pitale, znali smo imena naših tata, ali neki su Leptirići malo razmišljali i nisu se mogli odmah dosjetiti.

Naša se igra razvijala igrom za stolom, to su manipulativne igre. Razvijali smo koordinaciju oka i ruku, razmišljali, povezivali, kombinirali i ispunjavali zadatke. Smiješne frizure nazvali smo igru u kojoj nižemo cjevčice u boji na 4 žičice i nastaju šarene frizure. U riži smo tražili “blago”, male sitne stvarčice koje su zakopane u njoj i koje treba složiti na odgovarajuće mjesto, na njihov obris na papiru. Tražili smo, razmišljali i povezivali predmet i obris. Konopčići i trakice na našem ormaru omogućuju nam da ih pletemo, vežemo, zaplićemo i otplićemo, motamo i opipavamo. A pijesak u našoj velikoj posudi punimo u male i velike posude pomoću lijevaka svih veličina – prava mala istraživačka avantura.

Sada nas više zanimaju slagalice od 15 komada, ali i one od 30 komada s poznatim likovima iz crtani filmova kao i drvene slagalice od 24 komada. Rado ih slažemo, trudimo se i jedni drugima pomažemo u slaganju slike. Bockalice/čavlići je igra u kojoj na kreativan način raspoređujemo šarene bockalice/čavliće po rupičastoj podlozi pa tako nastaju kuće, torte, automobili, cvijeće…To je samo dio igara kojima se mi svakodnevno bavimo.

Naše male ruke su iz dana u dan spretnije. Osim što volimo crtati, rezati, lijepiti, graditi znamo biti vrijedni te papirnate ručnike iskidati i složiti u košaricu, jer njih nikad dosta za sušenje naših opranih ručica.

NJEŽAN I LIJEP KAO CVIJET

VESELI JE NJEGOV LET.

GDJE JE CVIJEĆE

TAMO LIJEĆE.

IMA KRILA, NIJE PTICA

A BIO JE GUSJENICA.

Tko je to?