Listopadske aktivnosti

Mjesec listopad prolazi, naše Loptice su stekle rutinu, osjećaju se sigurnije, a što je najvažnije sad već znaju da će njihovi roditelji zasigurno doći po njih. To je razlog što većina djece ulazi bez plača, a poneki i s velikim osmjehom.

Polako se međusobno upoznajemo i doznajemo svašta o svojim malenim prijateljima. Desetero djece jede potpuno samostalno, a troje se još muči sa žlicom. Većina ih pije iz šalice iako i njihove boce dobro dođu! Osmero ih duda dude, a desetero koriste pelene. Svatko od njih priča na svom jeziku,  pa su tete već postale poligloti. Jedno dijete voli gricnuti prijatelja, ali to isto dijete često grli i ljubi prijatelje. Svi vole glazbu, pjesmice i brojalice. “Baby Shark” je hit. Vole crtati, a posebno prosuti sve bojice na pod 10 puta za redom. Jako vole slikovnice i lopte, igru “Ku- ku” i “Ringe raja”, ali još uvijek najviše se vole stisnuti u tetin zagrljaj i dobiti milijun pusa u svoje mekane i bucmaste obraščiće!

U ovih dva mjeseca, jaslice su postale mjesto u kojem se pjeva, pleše, igra domaćim plastelinom, boja bojicama, vježba raznim rekvizitima, pričaju priče i čitaju slikovnice. Mjesto gdje se uči. U nastavku pogledajte na koji način smo obilježili Dječji tjedan, Dan jabuka, kako smo vježbali s „krokodilom“, s obručima, kako čitamo slikovnice, šetamo po vrtiću u našoj prvoj šetnji ikad!