Ljetne radosti na dvorištu

Voda je sredstvo koje ima veliku vrijednost u dječjoj igri budući da ih potiče na istraživanje i eksperimentiranje s drugim materijalima. Zato Pčelice svakodnevno u igri na dvorištu borave uz bazen s vodom gdje koriste razne posude, lijevke i ostale dodatke kako bi istraživali plovnost, propusnost i topivost materijala. 

Također, koriste vodu i u kombinaciji s pijeskom, zemljom ili pak u igrama građenja gdje miješaju “beton” pomoću kojeg “lijepe” kamenja i grade kule. Osim što grade pješčane kule, djeca koriste uz pijesak i kamione i ostala prijevozna sredstva za igre prevoženja, prenošenja i iskrcavanja te tome slično.

Posebno treba istaknuti kako za vrijeme boravka na dvorištu nastaju i ukusni kolači, torte i razna druga jela, a čiji su glavni sastojci upravo pijesak, zemlja, razni listići i biljke te ostalo što zamisli mašta vrijednih kuhara i kuharica. Osim što tijekom ovih igara djeca uče o svojstvima materijala tijekom miješanja s vodom, razvijaju i svoje socijalne vještine budući da istovremeno dogovaraju, planiraju, poštivaju međusobne želje, surađuju i jačaju svoje komunikacijske vještine.