Mali i veliki „Cvrčci“ na prosinačkoj turneji

Brojne aktivnosti djece i odgojitelja (-ica) obilježile su vrijeme Adventa u našem gradu. Tako su na blagdan Sv. Nikole pjesmom Pomoćnici Sv. Nikole djeca i  odgojitelj (-ica) R. Vogrinc i Đ. Crneković skupine Zvjezdice iz Nerezina zajedno s učenicima osnovne škole nastupili u Ćunskom. Iste je večeri recitacijom Sv. Nikola i pjesmom Djeca ljubavi skupina Sovice s odgojiteljicama T. Kunda i R. Ćoso nastupala na otvorenju lošinjskog Adventa. Pridružili su im se i Tigrići s odgojiteljicama I. Jambrošić i A. Cvitkušić koji su nastupili s pjesmom Volim more, volim Lošinj i recitacijom Čajnik.

Djeca svih odgojno-obrazovnih skupina su uz pomoć svojih odgojitelja (-ica) za humanitarnu adventsku aukciju dekorirala drvene fenjere/ferale najrazličitijim materijalima. Bilo je tako malih i velikih, božićnih, morskih, šumskih, cvjetnih, kariranih, azijskih i drugih šarenih fenjera. Skupine Lavandice i Tigrići okušale su se i u slasticama pa su ispekli čokoladne keksiće za adventsku lutriju.

Jednu prosinačku večer svojim su nastupom s pjesmom Put oko svijeta obogatili Legići. Odgojiteljice pričalice Y. Vidulić i Đ. Crneković održale su Bajkaonice te djeci ispripovijedale priče Najbogatiji vrabac na svijetu i Božićni kolačići. Skupina Kolačići iz Velog Lošinja s odgojiteljicama A. Krasnić i L. Mužić nastupila je na božićnom domjenku Doma za starije i nemoćne osobe M. A. Stuparić, a skupina Legići sa svojim odgojiteljem (-icom) N. Grgićem i M. Miočić nastupila je pred djedovima i bakama te ostalim umirovljenim sugrađanima na Godišnjoj skupštini umirovljenika Grada Malog Lošinja. Prisutne su razveselili pjesmom Volim djeda i baku te recitacijom Moji baka i djed.

Skupina I Calimeri s odgojiteljicama B. Letić Mujačić i A. Kučić Brusić održala je božićnu radionicu za roditelje te nastupila s recitacijom La notte di Natale i pjesmom Il Natale arriva in città. Vrijedne ručice Babbo Natale je nagradio darovima. Djecu skupine Zvjezdice u Nerezinama posjetili su i Motomrazovi – članovi Moto kluba Lošinj te se zajedno proveselili. Također, počašćeni smo i trima predstavama: učenici OŠ odigrali su predstavu Djed Božićnjak je na bolovanju, a učenice SŠ izvele su predstavu Riba duginih boja o kojima smo već ranije pisali. Društvo naša djeca, Mali Lošinj kao i prethodnih godina organiziralo je predstavu Božićni djedomobil dječjeg kazališta Smješko i podjelu poklona Djeda Mraza kojima smo i mi prisustvovali. Bili smo vrijedni, raznovrsnim aktivnostima darovali smo veselje i smijeh, ljubav i dobrotu. Stoga su nas i darovi dočekali ispod okićenog drvca. Mislimo i na potrebite sugrađane pa smo pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština u koju su se uključili roditelji i djeca našeg vrtića. Još jednom im zahvaljujemo na odazivu i suradnji za pomoć bližnjima. Blagdansko vrijeme zaključili smo božićnom večerom djelatnika vrtića i organiziranjem humanitarne lutrije o kojoj smo Vas zasebno izvijestili, a svima koji su se uključili u raznovrsne prosinačke aktivnost Vrtić još jednom zahvaljuje.

Doris V.M.