Maškare i Valentinovo

Došlo nam je vrijeme šala, vrijeme plesa, vrijeme karnevala!

Osim zabave, maskiranje djetetu omogućava zamišljanje, maštanje te igranje uloga koje mu u svakodnevnici nisu dostupne. To su dani kada je u našem vrtiću posebno veselo, puno smo plesali, pjevali i zabavljali se kroz igru, a igra je djetetu prirodan i ugodan način učenja.

Ove godine zbog pandemije Covid – 19 na nešto drugačiji, posebniji način obilježili smo maškarane dane. Kako su proteklih godina djeca dolazila maskirana u svoje kostime, ovaj put smo, zajedno s djecom odlučili izraditi vlastite kostime. Tako su dječaci izradili maske medvjeda, a djevojčice su uz pripomoć nas odgojiteljica izrađivale suknje od hamer i krep papira i oslikavale krinke za lice.

Djeci su, uz izradu kostima, ponuđene i razne stolno-manipulativne igre s motivima koje se vežu uz maškare: slagalica „Klaun“ i memory igra „Vile i Čarobnjaci“.

Dva petka i na pokladni utorak Zvončići su se kostimirali zajedno s nama odgojiteljicama te smo pjesmom, plesom i sveopćim veseljem obilježili i ovogodišnje maškare. Dio naše vesele i rasplesane atmosfere možete i pogledati.

Dana 14. veljače prisjetili smo se sveca Valentina koji je po svojoj ljubavi i ljubaznosti pronašao svoj put do srca ljudi. U proteklom razdoblju prolazili smo s djecom tematiku ljubavi, prijateljstva i dobrih djela. Djeca tako igrom i aktivnostima shvaćaju koliko je ljubav važna te da je voljeti i biti voljen ono što  naše živote čini vrijednima. Tako je u našoj sobi i hodniku sve bilo u znaku ljubavi i srca. Čitali smo priče i stihove o ljubavi, djeca su izrađivala prigodne poklone za mame i tate “Valentinovska srca”, crtali su, oslikavali srca, izrađivali mozaik od kolaž i paus papira, igrali su razne igre u našem „kutiću ljubavi“: bingo pokrivaljka, memory, domino kartice, igre pincetama i pomponima, vježbe za finu motoriku, vizualnu percepciju, odnosi u prostoru, grafomotoričke vježbe – sve sa motivima ljubavi.

Zvončići jako dobro znaju što je to ljubav, a evo i njihovih izjava:

STINA: Ljubav je dan zaljubljenih!

MARTIN: Ljubav je srce!

ALEX: Ljubav je kad voliš mamu, tatu i brata!

IVANA: Ljubav je kad se zaljubiš!

MARIJA MAGDALENA: Ljubav je kad se netko nekome sviđa i onda daje poklone!

MATIJA: Ljubav je kad se voli!

ELEN: Ljubav je srce i kad si zaljubljen!

LOTA: Ljubav je dan zaljubljenih!

ŠIMUN: Ljubav je kad se netko voli!

SIMON: Ljubav je kad se nekoga voli!

NIKA: Ljubav je kad se netko vjenča!

KARLA: Ljubav je kad nekoga voliš!

VITA:  Ljubav je kad se zaljubiš u nekog i udaš!

ANTE:  Ljubav je mama, tata, Arči (pas), maca i sunce!

MAŠA: Ljubav je kad se netko zaljubi i vjenča!

DOMAGOJ: Ljubav je mama i tata!

MAURO: Ljubav je moja mama i moj tata!

Do sljedećeg web susreta pozdravljaju vas „Zvončići!“