Mjesec hrvatske knjige – Izrada slikovnica i posjet knjižnici

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige u našoj skupini „Zvončići“ održane su mnoge aktivnosti vezane uz priče, bajke i govorne igre te razvoj interesa prema knjigama i slikovnicama.

Osim u Mjesecu knjige, u svom odgojno-obrazovnom radu svakodnevno koristimo slikovnice, knjige i enciklopedije primjerene dobi djece. Kvalitetna slikovnica pred djecom otvara niz životno važnih tema i iskustava. Posredstvom slikovnice djeca od najranije dobi usvajaju estetske, etičke i humane vrijednosti te razvijaju ljubav prema čitanju.

Cilj obilježavanja Mjeseca knjige je pružiti djeci mogućnost zajedničkog druženja, listanja i komentiranja slika, prorađivanja iskustava i doživljaja (crtanje, igra lutkama, dramatizacija, ples i sl.).

Kod djece njegujemo pravilan odnos prema knjizi, a to znači da pažljivo listamo slikovnice, popravljamo potrgane stranice te odlažemo iste nakon čitanja na prikladno mjesto u našem kutiću za čitanje koji je bogato opremljen.

Slijedom istoga, a obzirom da „Zvončići“ jako vole slikovnice, odlučili smo se na izradu vlastitih mini slikovnica!

Dana 2. studenoga posjetili smo i Gradsku knjižnicu, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Sve su to prilike za proširivanje spoznaja o važnosti slušanja i pričanja priča, bajki.. I zato roditelji, bake, none, nonići čitajte svojoj djeci!