Moj tata!

Približavao nam se Očev dan koji se obilježava 19.03. pa smo na samom početku izradili naš “photopoint”. Od kolaž papira izrezali smo srca u različitim bojama i zalijepili na zid.

Kroz razne priče i pjesme na temu očeva, potakle smo djecu na razgovor o tome što njihov tata  voli raditi, što najviše vole kod svojih tata i kako provode vrijeme zajedno. Naučili smo i pjesmicu Moj tata.

Moj je tata najviši tata,

 on može bradom doseći vrata.

Moj je tata,

najsnažniji tata.

Sam je donio ormar do petoga kata.

Vrijedni Gumbići izradili su poklončiće za tate. Od kolaž papira izrezali su shemu sove, te su crnim flomasterom nacrtali krila i izrezali ih. Potrebne su nam bile oči i kljun. Oči su također crnim flomasterom nacrtali na bijelom papiru i izrezali, a kljun izradili od kolaž papira te zalijepi na svoju sovicu. Na krilima smo ispisale dječje odgovore na pitanje Što voliš raditi s tatom? Krila smo zakačili malim čavlićima kako bi krila mogla „mahati“.  Slika s „photopointa“ zalijepljena je na sovicu!

Na dvorištu smo odigrali nogometnu utakmicu kao što tate igraju u dvorani!

Kod Gumbića je nestrpljenje postajalo sve veće i veće. Htjeli su što prije da petak stigne kako bi svojim tatama mogli dati njihova iznenađenja. Dan po dan je prolazio i stigao nam je peeeetaaaak! Nakon popodnevnog odmora naspavani su Gumbići napokon dočekali darovati svoje poklončiće tatama!