Nerezinska regata

Zvjezdice su mješovita skupina djece u dobi od 3 do 6 godina u područnom odjelu Žalići u Nerezinama. Ove pedagoške godine skupinu je obasjala nova zvjezdica Liam Jakov koji se sa veseljem i radošću uklopio u skupinu prihvativši djecu i odgojitelje, kao i svi njega.

Uz redoviti program koji provodimo u vrtiću, posebno bismo istaknuli projekt Nerezinska regata koja se tradicionalno održava u mjesecu rujnu u Nerezinama. Provodili smo više različitih aktivnosti vezanih uz regatu. Posjetili smo brodogradilište i nerezinsku luku. Upoznali smo razna plovila na moru, posebno njegujući znanja o starim barkama i zanimanjima vezanim uz njih. Sakupljali smo naplavine i izrađivali plovila. Također smo izrađivati barke origami tehnikom, slikali temperom i tehnikom kolaža. Po zadanom predlošku djeca su izradila barku razvijajući finu motoriku. Rješavanjem radnog listića sa slikom broda i broja djeca su usvajala brojeve od 1 do 5 spajajući količinu s odgovarajućim brojem. Igrom labirinta pronalazila su put do broda usvajajući koordinaciju oko-ruka. Na dvorištu smo izgradili brod loger „Nerezinac“ od paleta, užadi, vesla, neoblikovanih materijala te provodili igre u njemu. Posebno uživanje i veselje je bilo kad je cijela skupina s roditeljima išla na plovidbu logerom „Nerezinac“ iz nerezinske luke u dan regate.

U ostvarenju projekta surađivali su roditelji, a u vožnji logerom posebno tata Mario. Svima se zahvaljujemo! Veselimo se novim projektima posebno njegujući rad i tradiciju nerezinskog kraja.

S puno zvjezdanog sjaja i veselja pozdravljaju vas Zvjezdice iz Nerezina!

odgojiteljice Đurđica i Amelija