Obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana

Vrlo je važno djeci predškolske dobi pokazati pozitivne strane tjelesnog vježbanja te razviti njihovu ljubav prema tjelesnom vježbanju i sportu. Tjelesno vježbanje u predškolskoj dobi važno je zbog pravilnog rasta i razvoja djece. Tjelesnim vježbanjem zadovoljavamo djetetovu potrebu za igrom i kretanjem, ali i učimo djecu upornosti, sportskom ponašanju te stvaramo pozitivne navike. Vježbanjem djeca stječu samopouzdanje, poboljšavaju svoje sposobnosti te se uče suradnji.

Skupine Školjkice i Lavandice zajedno su obilježile Međunarodni olimpijski dan 26. 5. na igralištu na Bočacu. Tamo smo održali pravo malo natjecanje. Discipline u kojima su se djeca natjecala bile su: skok u dalj, trčanje na 40 m, povlačenje konopa i bacanje loptice. Među djecom je vladao pravi sportski duh i želja za pobjedom. Po završetku natjecanja sva djeca su dobila diplome, a posebno su proglašena prva tri mjesta u svakoj disciplini.

Kako se pravi sportaši dugo pripremaju za svako natjecanje tako smo i mi tijekom cijelog mjeseca svibnja provodili prave pripreme svakodnevno na dvorištu. Učili smo tehniku svake discipline, uvježbavali ju i pripremali svoje tijelo za fizičke napore. Igra nam je bila sastavni dio svakog treninga jer kroz igru najbolje učimo. Bodrili smo jedni druge, veselili smo se pobjedi, ali smo naučili i prihvatiti poraz te čestitati pobjednicima. Naučili smo da je pravilno vježbanje jako važno za naše zdravlje pa ćemo ga zato svaki dan provoditi u vrtiću, kod kuće ili na treningu.

Sportski pozdrav šalju Vam Školjkice i Lavandice