Pčelar Pavo – izrada patuljka u Pčelicama

Ovog mjeseca naše su Pčelice bile pune kreativnosti i mašte. Sudjelovali smo u izradi patuljka u dobrotvorne svrhe organiziranom od strane Društvo naša djeca sa zajedničkim ciljem pomoći u opremi dječjeg igrališta vrtića u Nerezinama, nabavi SOS  alarma za naše  starije (akcija: Djeca za naše starije sugrađane) i nabavi klima uređaja za osnovnu školu. Glavna tema izrade patuljka bila je odabrati zanat te su Pčelice odlučile izraditi patuljka kojeg smo od milja odlučili nazvati Pavo.

Patuljka smo izrađivali od raznih materijala koristeći se filcom, prirodnim materijalima – šiške, akrilnim bojama i vatom. Neke od Pčelica su se i po prvi susrele s nekim tehnikama poput lijepljenja šiška, dok su starije Pčelice pokazale svoje vrline u preciznosti kod lijepljenja šiška te u korištenju škara izrezivanjem materijala, spretnosti i strpljivosti. Rezanje škarama zahtijeva vještinu razdvajanja prstiju na rukama, što podrazumijeva korištenje palca, kažiprsta i srednjeg prsta odvojeno od malog i do malog prsta. To je bio pravi izazov za mlađe Pčelice, s obzirom da imaju male šake.

Na kraju izrade bili smo jako ponosni i uzbuđeni te smo pozdravili našeg Pavu i poželjeli mu sretan put u nadi da će dospjeti u dobre ruke!

Vesele pozdrave šalju vam Pčelice i odgajateljice Kristina, Valentina i Andrea!