Proljeće je procvalo u Zvončićima

Proljeće je mnogima jedno od najljepših godišnjih doba. U proljeće se priroda budi, neke od životinja prestaju sa zimskim snom, lastavice nam se vraćaju, a i ljudi su nekako veseliji.

S ljepšim i toplijim vremenom dolaze nam duži dani, a samim time možemo više vremena provesti na otvorenom, što djecu posebno veseli. To je predivno razdoblje koje im  pruža mogućnost za istraživanje svijeta koji ih okružuje.

Sve promjene u prirodi koje donosi proljeće vidljive su i  dječjem oku, a posebno jer se svaki dan događa nešto novo, nešto za otkrivanje i učenje. Djeca su fascinirana tim proljetnim promjenama. A mi s našim Zvončićima itekako razgovaramo o tim promjenama, istražujemo, pričamo priče o cvijeću, kukcima, pjevamo pjesme o visibabama, jaglacima, bubamarama.

Sve to nam je pružilo mogućnost da se likovno i kreativno izrazimo pa evo nekoliko takvih dječjih uradaka.

Proljeće je također  idealno vrijeme za objašnjavanje djetetu o životu i kako život nastaje, kako iz sjemenke narastu biljke. Mi smo, ovaj put zasadili grah, svakodnevno ga zalijevamo, promatramo kako raste i napreduje.

Boravkom na našem dvorištu, djeca su promatrala razne kukce pa smo odlučili saznati nešto više o mravima te smo ih i naslikali.

Sve su to prilike za igru, učenje i druge zabavne aktivnosti u kojima su djeca uživala! Uživajte zajedno i iskoristite svaki trenutak za boravak u prirodi.

Do slijedećeg susreta tople i sunčane pozdrave šalju Vam Zvončići!