Prosinac u Gumbićima

Nešto je posebno i čarobno u mjesecu prosincu. Uobičajeno, to je mjesec zajedništva, druženja, mirisnih kolačića, sitnih poklona, pjesme. Ovaj prosinac nije nimalo uobičajen. Ipak, Gumbići su unijeli malo prosinačke čarolije u našu sobu i u naše hladne zimske dane.

Šeste noći u prosincu posjetio nas je dragi svetac. Svi su Gumbići bili jako dobri cijele godine te ih je Nikola darivao slatkim paketićima, što je djecu jako razveselilo. Toliko, da je bilo nemoguće navesti ih da pogledaju tetin fotoaparat, pokloni su im bili puno zanimljiviji.

Svakoga smo dana, tijekom različitih likovnih aktivnosti, izrađivali dekoracije s božićnim motivima, kojima smo ukrasili bor u vrtićkom holu, naš pano i sobu dnevnog boravka.

          Na dan svete Lucije posijali smo pšenicu. Koliko god narasla, nadamo se da će iduća godina svakako biti bolja od protekle!

         Naše četiri prekrasne Gumbice napunile su plastičnu kuglu raznim tkaninama, trakicama, koncima i gumbima. Ta je kuglica naš prilog humanitarnoj akciji Društva Naša djeca – Advent u Lošinju 2020.

         Okitili smo i bor u našoj sobi. Ta se aktivnost djeci posebno svidjela, niti jedna grančica nije ostala bez ukrasa, a na nekima ih je i više.

         Dragi Djedica nam se (apćiha!) prehladio te nije mogao posjetiti naš vrtić. Poslao nam je poklončiće i poruku na tetin mobitel, a tog se dana često u našoj sobi čulo: ,,Teta, pokažeš mi Djeda Mraza?“.

Ovog neuobičajenog prosinca, više od ičega, htjeli bismo da svi budemo zdravi. Želimo vam, pored toga, mnogo sreće, ljubavi, prijateljstva i dobre volje.

Sretan Božić svima! Najljepše želje za novu godinu primite od dvanaest Gumbića, jednog Olivera koji nam nedostaje i dvije “odrasle“ Gumbice ?