Prosinac u Otočićima

Prosinac – zadnji mjesec u godini, ali zato najuzbudljiviji, za odrasle, a posebno za djecu. Pun je slatkog iščekivanja i priprema za blagdan Božića.

Ovaj je mjesec u Otočićima prošao u radnoj atmosferi, uz puno pjevanja i plesanja prije svega.

Prvo se valjalo pripremiti za dolazak Sv. Nikole; tko je on, kome dolazi i zašto, pitanja su koja su interesirala male pametne glavice. I zašto i kome dolazi Krampus. Uz svakodnevno pjevanje pjesmice Dragi sveti Nikola, temperama smo bojali čizmice te iz kataloga izrezivali one slatkiše koje bi voljeli dobiti. Naše odgojiteljice su nam čitale priču o Nikoli i Krampusu, a mi smo još pričali priču po slikama – što djeca trebaju uraditi noć prije dolaska svetog Nikole. Također, valjalo je i očistiti naše papučice i staviti ih uz prozor. S obzirom da nas naše odgojiteljice uče međusobnom pomaganju, očistili smo i papučice za one prijatelje koji tih dana nisu bili u vrtiću.

Kao i svake godine, sudjelovali smo u manifestaciji Advent na Lošinju, čija su tema ove godine bili patuljci. U skladu sa svojim sposobnostima, ukrasili smo jedno drveno stablo. Odgojiteljice su nam ponudile materijale, a mi smo ostalo radili sami. Naš bor bio je s jedne strane snježni, a s druge božićni, ukrašen kuglicama od filca.

Zajedno s prijateljima iz susjedne skupine, ukrasili smo garderobu i okitili zajednički bor. Od svih božićnih pjesmica najviše volimo Zvončiće, a smislili smo i malu koreografiju uz tu pjesmu.

Za naše roditelje ukrasili smo stiropornu kuglicu za bor, koristeći akrilne boje i različite srebrne ukrase i šljokice. Naša Rita posudila je u knjižnici božićne slikovnice koje čitamo prije spavanja, a i tijekom jutra. Posebno nas je razveselio Djed Božićnjak koji je unatoč svemu uspio stići i do našeg otočnog vrtića i donijeti nam lijepe poklone. Hvala mu na tome. 

Ipak, najviše od svega veseli nas još bogatija i kreativnija imitativna igra na našem dvorištu. Naime, naš vrijedni kućni majstor napravio nam je drvenu kuhinjicu za igru te upotpunio barku postavivši kormilo, sonder, kontrolnu ploču i telefon u nju. 

Do idućeg javljanja, puse Vam šalju Otočići