Prosinac u Otočićima

U drugoj polovici prosinca Otočići su nastavili sa stvaranjem svakodnevne vedre i vesele blagdanske atmosfere. Naša soba dnevnog boravka pretvorila se u pravu malu božićnu radionicu. Uz svakodnevne aktivnosti slušali smo božićne pjesmice, a najdraži su nam Zvončići.

Povodom Svete Lucije posadili smo zajedničku pšenicu i razgovarali što je sve potrebno kako bi naša pšenica narasla što veća i ljepša. Za to nam je trebala vata, zemlja, pšenica i voda.

Za veliki bor u holu našeg vrtića izrađivali smo ukrase. Kuglice od kartona bojali smo temperama, a najviše nam se svidjelo što su nam tete dale puno šljokica za njihovo ukrašavanje. Također smo okitili bor u našoj sobi, a za roditelje smo pripremili mali božićni poklon. Trgali smo raznobojne salvete i radili male kuglice koje smo potom stavljali u šišku. Na taj smo način vježbali finu motoriku. 

Ipak, najviše su nas razveselili pokloni Djeda Božićnjaka kao i njegova virtualna poruka, s obzirom da ove godine zbog bolesti nije uspio stići do nas da nam osobno uruči poklončiće.

Sretnu i uspješnu Novu 2021.godinu žele Vam Otočići i tete Ines i Martina!