Rujan u Balončićima

Dolaskom rujna i početkom nove pedagoške godine polako su se vratili i naši Balončići sa svojih godišnjih odmora. Malo po malo uskoro su nam sva naša djeca bila na broju te je novu sobu dnevnog boravka ponovno ispunio žamor i smijeh. Dobrodošlicu smo poželjeli i našim novim prijateljima: Vidi, Lucijanu, Teni i Matku. Tako od prvog rujna naša skupina broji četrnaestero djece (9 dječaka i 5 djevojčica). Nekima je povratak u vrtić možda malo teže pao te je bila prisutna i koja suzica, ali vrlo brzo smo se vratili na staro i počeli dolaziti s osmijehom. Novi prijatelji su polako, ali sigurno krenuli u upoznavanje novog prostora, novih prijatelja te nas, u početku u društvu svojih roditelja a zatim postepeno i sami. Brzo su se uklopili s našim “starim” Balončićima te su se krenula stvarati nova prijateljstva.

Najviše vremena većina djece voli provoditi u građevnom centru u kojem od raznih kockica svakodnevno nastaju razne nove građevine, kuće, garaže, tornjevi… Uz njega omiljeno mjeto u sobi je također obiteljski centar u kojem Balončići svakodnevno pokazuju svoja kulinarska umijeća pripremajući razne obroke i napitke, ali isto tako i brinu o bebama, kupaju ih, presvlače, stavljaju na spavanje… No, kada požele malo mira najviše se vole okupiti oko nas, zauzeti pozicije u krilu te pročitati neku novu slikovnicu. Nesmijemo zaboraviti niti veliku ljubav prema pjevanju raznih pjesmica, plesu i zabavi, crtanju i slikanju.

Tokom rujna mnogo djece je pokazalo interes za boje, konstantno ispitivanje: “Koja je to boja?”, “Što je te boje?” “Gdje se nalazi određena boja?” i slično potaknulo nas je da svi skupa zaronimo u svijet boja te je to tema kojom smo se odlučili detaljnije pozabaviti u narednom periodu. Kako nam ide istraživanje, što smo radili i naučili saznati ćete u novim člancima, zato nas nastavite pratiti i dalje.