Šarena veljača

Dan zaljubljenih Valentinovo bilo je u nedjelju, a Leptirići su o ljubavi razmišljali malo u petak, malo u ponedjeljak. Pročitali smo priču o Vuku koji je tražio ljubav i svidjelo im se kada mu se od ljubavi mozak pretvorio u pekmez. Leptirići se nisu još zapravo zaljubili, ali su u svojim razmišljanjima izrekli neke mudre misli o ljubavi. Zapisali smo izreke u veliko srce da ih svi mogu vidjeti  i pročitati.

I dalje volimo likovne aktivnosti. Bijela pastela ostavila je nevidljivi trag na bijelom papiru, a onda nam je tempera, kad je prešla preko njega, pomogla u otkrivanju tog traga. Koristili smo više nijansi boja i nastala su ZALJUBLJENA SRCA. Štapićima za uši i gustom temperom otkrili smo da se može dobro točkati. Točkanjem smo složili boje po šalu, rukavicama, kapi i ponekom srcu.

Nismo zaboravili tradiciju maskiranja. Kroz dva petka uživali smo u maskiranom plesu, a onda smo u utorak stavili  maskice na glavu, uzeli šarene trakice i glasne šuškalice i prošetali ulicama blizu vrtića. Tako smo se prošetali i do trga i otjerali zimu i sve loše s njom. Susreti sa prolaznicima bili su veseli i jednoj teti Kati uljepšali smo dan našim maskicama (tako je ona rekla).

Nova igra “Tko prije do srca” ima pravila. To je naša prva društvena igra. Igraju je dva igrača koja bacaju kocku i broje polja. Tko prvi stigne u srce taj je pobjednik. Dobro nam ide i zanimljiva je.

Druga igra je natjecateljska. Zove se “Ples stolica” i ova igra ima na kraju pobjednika. U svakom krugu ispada po jedan igrač, dok na kraju ne ostane samo jedan koji je ujedno i pobjednik. Kako je igra s ispadanjem, tako su se pojavile i prve suze zbog tih ispadanja. Svi dobro znamo da je to igra uz ples i muziku pa nam suze tu ne pripadaju, pravila  igre se moraju poštivati, a mi se trebamo samo više potruditi i uživati. Pitajte Leptiriće neka  vas nauče ovu igru.