Šetnja kroz jesen 

Zvjezdice su čule da je jesen puna promjena i htjele su to istražiti. Zajedno smo krenuli u tu pustolovinu. Prvo smo se susreli s vremenskim promjenama. Naučili smo kako nas jesen može grijati, hladiti, puhati nam, a i “zaliti” kišom. Primijetili smo da su nam sad potrebni dugi rukavi i duge hlače, a i jakne. Brrrr, malo nam nedostaje ljeto.

U šetnji svojom bližom okolicom uočili smo promjene na drveću. Lišće na granama više nije bilo veselo i zeleno nego suho i u raznim bojama: žutoj, crvenoj, smeđoj…. Neko drveće ostalo je potpuno bez lišća, a neko ne. “Kako to?”, pitale su se Zvjezdice. Skupili smo razne vrste lišća za svoj herbarij i druge aktivnosti te za ukrašavanje jesenskog kutića.

U nastavku šetnje sreli smo ježeve, gljive i razne jesenske plodove kao što su kesten, šipak…. Od lišća i plodova izrađivali smo razne figurice, nizali lančiće od lišća, lijepili, slikali temperom i crtali ugljenom, rezali, otiskivali krumpirom razne motive, modelirali plastelinom gljive i još puno toga. Naravno, naučili smo i pjesmice Žuta pjesma i Gljive te slušali razne priče na temu jeseni. Kao vrhunac ove jesenske šetnje odlučili smo se ne samo kroz nju šetati, nego je dovesti kao gosta na prozore naše sobe. Sada su prozori ukrašeni drvećem, lišćem, suncokretima, oblacima, kišom….

Zanimljiva je ova jesen, lijepo je šetati kroz nju. Obogatila nas je svojim promjenama i nas ispunila novim znanjima.