Što ima novoga kod Balončića?

S novom pedagoškom godinom Balončići su u svoju malu obitelj primili nova četiri prijatelja: Adriana, Mateja, Maka i Niku. Malo po malo, ubrzo se naše novo pojačanje u skupini brzo uklopilo i počela su se rađati nova prijateljstva. Svakim novim danom istražujemo nove stvari, učimo pjesmice i brojalice, čitamo slikovnice, igramo razne igre, plešemo, vježbamo, gradimo, slikamo i crtamo, modeliramo, režemo i lijepimo, osamostaljujemo se u raznim područjima i mnogo toga. Ovim ćemo člankom napraviti presjek nekih važnijih aktivnosti koje su obilježile naš početak ove pedagoške godine.

U prostoru garderobe uz pomoć našeg kućnog majstora i u suradnji s kolegicama iz skupine Loptice oformili smo novi centar koji ćemo namjenski mijenjati tijekom pedagoške godine nudeći djeci razne poticaje. Na početku je to bio jesenski kutić, nakratko je postao i stanište raznim dinosaurima, zatim je postao velika maketa našega grada, trenutno sudjeluje u humanitarnoj akciji te poprima božićno ruho, a kakva će još sve naličja poprimiti vidjet ćemo s vremenom prateći i osluškujući  želje i interese naše male ekipe.

Tijekom rujna smo nastojali što češće izaći u šetnje. Šetali smo Kalvarijom i oko osnovne škole, a u listopadu smo se po prvi puta odvažili te se spustili do centra grada. Prisustvovali smo predstavi Zelena priča u kinu V. Nazora na kojoj su klinci uživali te ju pozorno pratili. Zatim smo posjetili lošinjski muzej u kojem smo pogledali izložbu Ljetopis te sudjelovali na likovnoj radionici u sklopu iste.

Povodom Dana kruha u sobi smo ugostili nekoliko roditelja i nonića koji su se radosno odazvali našem pozivu, a to su nona Duška, mame Iva, Marija i Sandra te tata Ivan. Zajedno s djecom su dodavali sastojke, mijesili tijesto te izradili dvije vrste keksića koje su Balončići poslije s nestrpljenjem probali, a ostatak spakirali za štand u gradu.

Kako smo se već bacili u kulinarske vode povodom Dana jabuka odlučili smo izraditi vlastiti sok. Polako i strpljivo nožićima smo rezali jabuke koje smo zatim ubacivali u sokovnik. Sok je izazvao pravo oduševljenje te je vrlo brzo nestao do zadnje kapljice.

Svakodnevno se iznova radujemo novim izazovima i aktivnostima, zajedno učimo i rastemo. Što se još događa u Balončićima ubrzo saznajte u sljedećem članku, a do tada vas pozdravljaju vaši odgojitelji Monika i Nikola.