Svjetski dan kornjača

Dana 23.5.2021. obilježili smo Svjetski dan kornjača u našoj skupini. Proteklih dana mnogo smo razgovarali o kornjačama, proučavali ih kroz razne enciklopedije, video zapise, a isto tako djeca su pokazala iznimno znanje o vrstama kornjača (morske, kopnene, barske): što  jedu i piju, dijelove tijela, na kakvim mjestima vole živjeti i boraviti, znaju da kopnene spavaju i zimski san. Posebno se Zvončićima svidjela slikovnica Kornjačica i more te smo je danima čitali, prelistavali i dočarali je ilustracijama.

Kako u našem dječjem vrtiću žive čak tri kornjače, prošetali smo kako bi ih vidjeli pobliže! Djeca su pokazala svoje oduševljenje, ali su u isto vrijeme pazili da budu tihi kako ih nebi preplašili.

Naše vrtićke kornjače ponukale su nas da ih i nacrtamo.

A to nije sve, naše vrijedne ručice izradile su i edukativni plakat o morskim kornjačama.

Obzirom da dosta Zvončića ima doma ili kod baka i nona u vrtu svoje kornjače, svatko je od slanog tijesta izradio svoju, oslikao je temperama  i dao joj ime! Tako je nastao i naš mali terarij ispred naše sobe dnevnog boravka!

Ovakvim načinom rada, djeca su kroz puno praktičnih, likovno kreativnih aktivnosti te pomoću enciklopedija stekla još mnoga znanja o ovim korisnim i iznimno umiljatim živim bićima!

Pozdrave vam šalju vaši Zvončići!