Svjetski dan sporta u jaslicama

Svjetski dan sporta nazvan je i Danom izazova (Challenge day), a obilježava se zadnju srijedu u mjesecu svibnju. Jedna od najvećih svjetskih manifestacija sporta i sportske rekreacije koju je inicirala članica Međunarodnog olimpijskog komiteta TAFISA (Međunarodna asocijacija udruga “Sport za sve”), a obilježava se od 1993. godine. To je dan kada mnogobrojni građani svih dobnih uzrasta diljem svijeta svojim aktivnim sudjelovanjem manifestiraju svoju svijest o sportu i sportskoj rekreaciji kao potrebi suvremene civilizacije i obliku zdravijeg i humanijeg življenja.

Naravno da tako važan dan ne može proći, a da ga ne obilježimo u našim Lopticama! U prijašnjim člancima već smo se dotakli važnosti tjelesne aktivnosti i bavljenja sporta, a danas ćemo predstaviti način na koji smo obilježili Svjetski dan sporta.

Za početak smo zajedno izradili i ukrasili medalje (svima zlatne), jer bez tog detalja ne možemo zamisliti jedan takav sportski događaj.

Uslijedile su pripreme, oblačenje prikladne odjeće, odlazak na toalet, pijenje vode. Kad smo bili spremni za bavljenje sportom, krenuli smo s vježbama za zagrijavanje.

Uslijedio je poligon te igra.

Na samom kraju naše manifestacije, uslijedila je svečana podjela medalja. Svako je dijete dobilo medalju, jer su danas svi bili uspješni sportaši i baš su svi pobijedili!

Glazba je dodatno popravila raspoloženje pa su djeca zaplesala na poznate navijačke pjesme!