Izlet na otok Ilovik

Dana 9.10.2019. skupina Tigrići na jedan je dan, preselila na otok Ilovik. Ideja o posjetu, rodila se još ljetos kada smo s učiteljicom Zinaidom dogovorili posjet.

U luku Mrtvaška stigli smo i prije vremena pa smo se malo poigrali. Nikad dosta igre lovica, ledene babe, šepave babe, crvene Marije 123 itd.  Kada je brod stigao na rivu već se okupio popriličan broj izletnika i poslovnih ljudi koji su  kao i mi išli na otok. Mahnuli smo roditeljima koji su nas dovezli, a uz pomoć roditelja koji su dalje krenuli s nama, ukrcali smo se na brod. Djeca su posjedala u brodsku kabinu i veselo otvarala vrećice s grickalicama i sokove, kako bi skratili putovanje i umirili gladne i uzbuđene trbuščiće.

Ubrzo smo stigli na otok. Na Iloviku su nas srdačno dočekali učenici tamošnje osnovne škole, njihova učiteljica Zinaida, naša prijateljica Lorena, Karlova baka i još poneki znatiželjni mještanin. Krenuli smo prema školi. Mame Vedrana, Eleonora i Elena i tata Saša pomagali su nam na izletu i na tome im,  još jednom, veliko hvala. Na putu prema školi,  zastali smo  na trgu ispred crkve kako bi i ovaj trenutak ovjekovječili fotografijama s našim već nezaobilaznim slovima na kojima je pisalo otok Ilovik i Tigrići. Ubrzo smo stigli u školu u kojoj je vladala vrlo vesela atmosfera. Upoznali smo djecu u svim razredima tamošnje škole, jer za one koji to još ne znaju, u područnoj školi svi razredi smješteni su u jedan razred i učiteljica koja tamo radi mora znati baš sve, od prvog do osmog razreda. Otpjevali smo pjesmice i recitacije kako bi pokazali učenicima da se i u vrtiću svašta uči. Ubrzo je došlo vrijeme ručka pa smo se preselili u veliku dvoranu u kojoj smo svi zajedno objedovali fino pohano meso i kisele krastavce koje su nam brižljivo pripremile tete kuharice u vrtiću, a roditelji servirali u slasne sendviče. Ručak nije niti završio, a već je krenula igra na strunjačama, skakutanje po dvorani, dobacivanje loptom i druge aktivnosti kojima se inače veselimo u sportskoj dvorani. Kolut unaprijed, skok po skok i stiglo je vrijeme da krenemo dalje u istraživanje otoka.

Iza škole predivna je kuća u kojoj živi teta Goga sa svojom obitelji i mnoštvom životinja: ovcama, psima, mačkama, papigama, i dr. Tu smo se dugo zadržali jer su djeca rado mazila pitome ovčice, vesele psiće i nadasve zanimljive papige. Teta Goga je po struci biologinja pa nam je pružila mnogo zanimljivih informacija o životinjama. Došlo je vrijeme da i mi i teta Goga krenemo dalje, svatko svojim poslom. Pozdravili smo se i krenuli u laganu šetnju po otoku. Put nas je vodio prema igralištu. Tu nije bilo dileme, morali smo stati i poigrati se! Ljuljačke, duuugački tobogan, vrtuljak i druge sprave, izmamile su dječje osmijehe, ciku i vrisku. Zaigrali smo se sa školarcima koji su nam pomogli u savladavanju težih zapreka. „Dragi školarci, hvala vam! Bilo je predivno upoznati vas te se družiti s vama.“

Uslijedila je lagana šetnjica uz more pri čemu smo udisali svjež morski zrak i miris suhe, vjetrom okrznute trave. Opijalo nas je sunce i prekrasan biljni svijet oko nas. Došlo je vrijeme da se pomalo vratimo na rivu i počastimo sladoledom. U restoranu su nas velikodušno dočekali, a mi smo uživali u slasnim okusima jagode i čokolade.

 I došlo je vrijeme povratka. Ukrcali smo se na brod, koji nas je sretno doveo natrag u luku Mrtvaška gdje su nas dočekali tata Atila i tata Zoran. Sretni, puni doživljaja, ali umorni vratili smo se u vrtić. Sigurni smo da smo tu noć svi vrlo brzo zaspali, umorni, ali sretni  i ispunjeni svakojakim događajima koji su ispunili ovu našu veliku avanturu. Još jednom zahvaljujemo roditeljima koji su nam pomogli realizirati prekrasan izlet na otok cvijeća. Do sljedeće avanture pozdravljaju vas vaši Tigrići i njihove odgojiteljice Irina i Amelija!

Odgojiteljice Irina i Amelija