U našem vrtiću, kao i svake godine tijekom mjeseca listopada, obilježavaju se Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje.
Kroz razne glazbene, likovne, istraživačke i praktične aktivnosti cilj nam je bio upoznati djecu s procesom nastanka kruha (od zrna do kruha), približiti im talijanske narodne običaje vezane uz blagovanje kruha te s kulturom ophođenja prema hrani.
Miješanjem i oblikovanjem tijesta razvijali smo koordinaciju oko – ruka, motoriku prstiju i šake te poticali spretnost i kreativnost.
Izradili smo focacciu (talijanski kruh sličnog stila i teksture kao pizza) i grissine (hrskavi suho pečeni štapići), tipične talijanske pekarske proizvode.
Naša teta kuharica pomogla nam je ispeći tijesto, a nakon što smo ga kušali posjetili smo izložbu za Dane zahvalnosti za plodove zemlje na Trgu RH.
Jesen je svojim bojama obojila i našu sobu. Djeca su donosila jesenske plodove koje su sakupljali zajedno sa svojim roditeljima te smo oformili novi centar prirode u kojem iste istražujemo. Na talijanskom jeziku naučili smo imenovati boje te pjesmicu Giallo, rosso, blu.
Svima šaljemo obojani pozdrav uz sliku jabuke djevojčice Natali.