Velike Notice

Hej, evo nas opet! Družimo se petu godinu i sada smo najstariji Cvrčci u našem vrtiću! Uskoro ćemo svi imati šest godina i vrijeme je da se “uozbiljimo” i spremimo za školu. Kako? Hmm… nije to baš lako, ali ne odustajemo.

Ovu smo godinu započeli sa Šegrtom Hlapićem Ivane Brlić Mažuranić. Čitali smo desetak dana i ilustrirali njegove čudnovate zgode. Na kraju smo i pogledali igrani film o Šegrtu Hlapiću.

S ovim romanom krenuli smo u novi projekt Naša mala knjižnica. Svi smo se učlanili u gradsku knjižnicu i pročitat ćemo puno, puno zanimljivih priča po našem izboru.

Ozbiljno smo shvatili dio o sjedenju u školi koje nas čeka i vrijedno rješavamo radne listove.

Učimo i dane u tjednu. Pokušavamo ih složiti po redu kroz igru Pogodi tko si, a pamtimo ih i po našem rasporedu: PONEDJELJKOM imamo tjelovježbu i jedemo maneštru; UTORKOM se dopisujemo sa Žižulićima i vježbamo predmatematičke zadatke; SRIJEDOM  šećemo, upoznajemo grad; ČETVRTAK je rezerviran za glazbene i likovne igre; PETAK je vrijeme čitanja i stvaranja novih priča i za ručak je riba; SUBOTA i NEDJELJA  su dani za vožnju romobilom, izlete, boravak u prirodi u društvu obitelji i prijatelja.

Kao i ostali Cvrčci obilježili smo važne datume: Dječji tjedan odlaskom na lutkarsku predstavu Zelena priča; Dane zahvalnosti za plodove zemlje pečenjem kiflica i šetnjom do trga; Dan grada šetnjom do Svetog Martina gdje je i rođen naš grad.

Nastavili smo dopisivanje s našim prijateljima Žižulićima iz Kaštel Starog.

Nastavili smo i s redovitim posjetama muzeju Palači Fritzi gdje se uvijek dobro zabavimo i naučimo nešto novo.

Ali ono što nas najviše veseli i dalje su igre, šetnje, ples i pjesma! Tako smo na našoj terasi napravili pravi jesenski kutić u kojem uživamo!