Veseli prosinac

U vrtiću je najsretniji mjesec u godini prosinac. Mjesec je to radosti, zajedništva i iščekivanja Božića. Sve naše aktivnosti bile su usmjerene na pripreme za nadolazeće blagdane. Zajedno s djecom uredile smo zajedničke prostorije našeg vrtića. Predsoblje smo ukrasili izrađenim adventskim vijencem i prigodnim božićnim čestitkama i likovnim radovima namijenjenima dobrotvornoj humanitarnoj akciji.

Blagdan Svetog Nikole proslavili smo čitajući priče, pjevajući pjesmice i raznim likovnim aktivnostima. Djeca su donijela svoje „čizmice“, strpljivo čekala i trudila se svaki dan „biti dobra“ kako bi im sveti Nikola donio poklone.

Blagdan Svete Lucije obilježili smo sijanjem pšenice, a djeca su do Badnjaka, iz dana u dan, promatrala pšenicu kako raste i zalijevala ju vodom.

U iščekivanju Djeda Mraza djeca su uz pomoć odgojiteljica izradila božićne čestitke koje su darovala svojim roditeljima. Posjetio nas je Djed Mraz i podijelio nam poklone. Djeca su bila jako vesela i sretna dobivenim darovima.

Tijekom mjeseca prosinca pratilo nas je lijepo i sunčano vrijeme koje smo iskoristili za boravak na svježem zraku. Cijeli prosinac u vrtiću je vladala vesela atmosfera, puno se pjevalo i plesalo. Bio je prisutan manji broj djece zbog korištenja godišnjih odmora tijekom blagdana.