Vrijedni Gumbi

Topli dani, a želja za sladoledom sve veća i veća. Gumbići su pripremili pravo ljetno osvježenje – limunadu. S osmijesima na licu, čistim ručicama samostalno su cijedili limune. Limunada je bila slatka, a njihovo samopouzdanje i pozitivno ozračje na visokoj razini.

Nakon ručka i malog odmora za igru, osmislili su natpis i pripremili štand na kojemu su „prodavali“ limunadu roditeljima kako bi skupili novčiće za odlazak na sladoled. Na terasi su postavili natpis, štand, kasicu i stol sa stolicama kako bi mogli piti limunadu sa svojim roditeljima.

Došlo je vrijeme kada su nam roditelji, bake i djedovi počeli kucati na vrata. Gumbići bi vrlo uzbuđeni dotrčali do svojih mama i tata te ih uhvatili za ruku i odveli do terase. Stali bi za štand te ih ponudili limunadom i uputili za stol kako bi mogli skupa uživati. Roditelji su bili oduševljeni idejom i time kako su sa svojim klincima sjedili, pili limunadu i pričali na terasi. 

Dan prije klinci su saznali da ćemo iduće jutro prošetati do grada i pojesti sladoled. Toga jutra nikada glasniji nisu bili, glavna pitanja u grupi su bila:

„Kada će doći teta Tonka da idemo na sladoled?“

„ Teta, koliko je sati?“

„ Čuuuujem tetu Toooonku.“

„Se možemo ići spremiti?“

Stigla nam je teta Tonka, a mi nikada brže nismo spremili sobu, ni obukli svoje cipele. Prošetali smo do grada, sjeli u slastičarnicu i pojeli sladolede.

Veliki Gumbi, hvala vam što ste ubacili novčiće u kasicu i uživali u limunadi! Nadamo se da vam je bilo lijepo!

T&D