Vrijeme blagdana i darivanja

Mjesec prosinac je poznat kao mjesec darivanja. Tako je bilo i u „Balončićima“ kojih su ovaj mjesec poklonima iznenadili sv. Nikola i Djed Božićnjak. Osim što su ih pokloni dočekali u svojim domovima, iznenađenje je bilo što su se dodatni pokloni pojavili i u našem vrtiću.

Kako nam je blagdan Sv. Nikole bi u nedjelju, sveti Nikola nam se ušuljao za vikend u vrtić i ostavio poklone u našoj sobi. Ne moramo posebno naglašavati iznenađenje i radost naših mališana kada su ugledali slatke paketiće koji ih čekaju. Sobom se je prolomila vika, smijeh i veselje te nekoliko riječi, od kojih je najčešća ipak bila ”papati”, ”papati”… Iako su naši mali ”Balončići” u većem broju uvjereni da im je barba Nikola ostavio poklone objasnili smo im (više ili manje uspješno) da to nije bio barba nego sveti Nikola.

Djed Božićnjak nas je pak iznenadio i uranio s posjetom. Tokom jutra, 16.12. netko nam je pokucao na vrata skupine. Nakon što smo otvorili vrata vidjeli smo da nas ispred čeka ogromna vreća puna poklona. Tko li je to mogao biti, pitali smo se svi skupa. No, ubrzo nakon toga barbi i teti je stigla video poruka s naznakom da ju pogledamo skupa s našim „Balončićima“. Na naše iznenađenje, to je bio on, glavom i bradom, Djed Božićnjak. Ispričao se što nije mogao osobno doći, ali je čuo da su svi klinci bili toliko dobri da nas nije mogao zaobići te nam je pustio poklone. Poslao je puno pozdrava svima, velikima i malima, te poželio da i dalje ostanemo tako dobri, slušamo naše roditelje, noniće, barbe i tete. Svi su gledali oduševljeno te smo sam video morali pregledati nekoliko puta. Kao i prošli puta, tako i sada pri samom pogledu na poklone veselju nije bilo kraja. Neki su nam bili toliko uzbuđeni da su skoro i u vreću ušli samo da bi što prije došli svog poklona. Svatko je dobio svoj paket s raznim igračkama, a ispod bora u holu su nas dočekali i pokloni za cijelu skupinu.