Zima, zima….

U naš garderobni prostor stigla je velika “čarobna kućica” u kojoj Leptirići često borave samostalno ili u grupicama. Prostor kućice nas je potaknuo na razne aktivnosti (igru skrivača, osamljivanje, čitanje priča, razgledavanje slikovnica te istraživanje prostora ručnom svjetiljkom).

I ove smo godine željeli djeci pružiti radost kostimiranja – maškare. Organizirali smo i ples uz prigodnu karnevalsku glazbu, pojedinačno predstavljanje maski i igru Ples oko stolica.

I dalje nastavljamo sa posuđivanje slikovnica iz gradske knjižnice. Nastojati ćemo da svako dijete dobije prigodu sa svojim roditeljem posjetiti gradsku knjižnicu i odabrati omiljenu slikovnicu. Želeći bogatiti dječji rječnik i poticati razvoj govora Leptirićima su bile dostupne i štapne lutke od papira te ginjol lutke. Djeca su ih slobodno i po želji koristila sa ciljem verbalnog i scenskog izražavanja.

Leptirići rado i često borave u likovnom centru gdje se svakodnevno samostalno opredjeljuju za sadržaje i materijale. Primjećujemo vidan napredak u spretnosti korištenja dječjih škarica. Igra slanim tijestom u boji i plastelinom je također omiljen izbor u likovnom centru. Uz igru slanim tijestom, valjcima i modlicama djeca su spontano iznosila i svoja iskustva i zapažanja o pripremi tijesta, kolača i pizza kod svojih kuća.

Dovršili smo i igru “grudama” od papira. U dogovoru s djecom napravljen je snjegović kojeg smo smjestili u kutić prirode. Tu se nalazi i kalendar vremenskih prilika koji se svakodnevno obilježava odgovarajućim oznakama. Fotografije na temu zima još uvijek su poticaj na prepričavanje doživljaja sa snijega.

I dalje ćemo se igrati na temu zima dok bude trajao interes djece.

…zima, zima e pa šta je, ako je zima nije lav…