Zimske (ne)prilike

Usprkos zimskim vremenskim (ne)prilikama, naši su mališani, zajedno sa svojim odgojiteljima, preslikali zimske (ne)prilike i u naš vrtić.

Potaknuti ledom koji su poneki strugali s roditeljevog automobila prije polaska u vrtić te snijegom na kojem su uživali za vrijeme zimskih praznika ( nažalost u nekim drugim područjima), Zvjezdice su razgovarale o hladnoći, ledu i snijegu. Proučavajući enciklopedije, slikovnice, karte, globus i fotografije, zaključili su kako svega toga ima najviše na sjevernom i južnom polu.

Djevojčica Rita rekla je da na sjevernom polu živi Djed Mraz i sobovi pa su Zvjezdice krenule istraživati tko sve tamo još  živi- koje životinje, ima li ljudi i čime se bave, čime se hrane životinje. Malo su se rastužili kad su saznali da tu ne žive pingvini, a svi su znali da tu žive polarni medvjedi i polarne lisice.

Svaki dan učili su nešto novo, a kako bi si barem malo mogli predočiti „polarni svijet“, Zvjezdice su odlučile napraviti umjetni snijeg i izraditi tople rukavice koje će odjenuti i u nekoj od svojih novih avantura.

Zvjezdice su uredile sobu dnevnog boravka i pano u garderobi kako bi roditeljima i svim prijateljima vrtića pokazale kako su one doživjele svoju zimsku avanturu.