HO-HO-HO!! Cvrčkove blagdanske aktivnosti

Brojne aktivnosti djece i odgojitelja (-ica) obilježile su vrijeme Adventa u našem gradu. Tako su na blagdan Sv. Nikole djeca odgojno-obrazovnih skupina I Calimeri, Sunašca, Notice i Zvončići dočekali Sv. Nikolu koji je doplovio logerom i napokon rastjerao kišne oblake. Veselim druženjem, pjesmom i plesom zajedno su proveli jutro te dobili zdrave mandarine i lijepe darove. Istog su dana djeca skupine Pčelice s odgojiteljicama S. Uravić Nardi i A. Mužić prisustvovale otvorenju Adventa u Velom Lošinju. Pjesmom Zvončići razveselili su prisutne, družili su se s Moto Mrazovima koji su im priredili iznenađenje te zajedno s roditeljima, prijateljima i mještanima Velog Lošinja ukrasili božićne jelke na pjacalu ispred župne crkve.   

Odgojiteljice pričalice Y. Vidulić i Đ. Crneković u gradskoj knjižnici i čitaonici održale su Bajkaonicu te djeci ispripovijedale priču Medo koji voli grliti. Odgojiteljice su u suradnji s “Radio Lošinj radio Jadranka” snimile božićne priče koje su se tijekom prosinca emitirale u jutarnjem i večernjem terminu. Djeca, odgojiteljice i roditelji šarenim su kuglicama ukrasili jelkice ispred vrtića, a akciji su se pridružili i djelatnici Radija Jadranka te su sivom parkiralištu “odjenuli” blagdansko ruho.

Djeca svih odgojno-obrazovnih skupina su uz pomoć svojih odgojitelja (-ica) za humanitarnu adventsku aukciju mnoštvom materijala dekorirala drvene predloške na kojima su istaknuli raznovrsne poruke i pozitivne misli. Bilo je tako vijenaca, oblačaka, zečeva u šeširu, manjih i većih okvira raznovrsnih motiva (božićnih, morskih, ljetnih, šumskih, cvjetnih, kariranih, šarolikih…) s posebnim mislima i porukama. Na humanitarnoj licitaciji, kojom su se prikupljala sredstva za nabavku novih vaga za potrebe patronažne sestre i školske medicine te za uređivanje novog prostora Udruge Ruka u ruci, dva su vrtićka rada (rad skupine Fritulice i rad skupine Balončići) prodani za 1000 i 1200 kuna. Raduje nas da smo dobrom voljom, trudom i kreativnošću doprinijeli ostvarenju zajedničkog humanitarnog cilja.

U ponedjeljak 12.12. su djeca skupine Notice s odgojiteljicama D. Sendo i M. Pahljina-Hernandez pjesmama Okitimo grančice i Božić je tu nastupala na otvorenju lošinjskog Adventa. Jednu prosinačku večer plesnim je nastupom Što je ljubav to? obogatila skupina Zvončići s odgojiteljicama T. Jugo i I. Vogrinc. Skupina I Calimeri je s odgojiteljicama B. Letić Mujačić i A. Kučić Brusić dana 21.12. recitacijom La notte di Natale i pjesmom Stella di Natale također nastupala na lošinjskom adventu. Dječicu je iznenadio Babbo Natale te nagradio darovima.

Počašćeni smo i trima predstavama: učenici 5., 6. i 7. razreda OŠ s profesoricom Natašom Bojić Vitković odigrali su predstavu Kako pripremiti božićni igrokaz, učenici 2. i 4. razreda s učiteljem Sašom Ivaniševićem iz područne škole Veli Lošinj odigrali su igrokaz Božićna bajka djeci odgojno-obrazovnih skupina Cvjetići i Pčelice, a Društvo naša djeca, Mali Lošinj kao i prethodnih godina organiziralo je u kinu V. Nazora predstavu za djecu Novogodišnji poštar Studija Suncokret.

Dan uoči predstave posjetio nas je i Djed Mraz te nam podijelio pregršt poklona. Zahvaljujemo tati iz skupine Gumbići što se odvažio na ovaj pothvat i posjetio djecu u svim odgojno-obrazovnim skupinama. 

Bili smo vrijedni, raznovrsnim smo aktivnostima darovali veselje i smijeh, ljubav i dobrotu. Mislimo i na potrebite sugrađane pa smo u suradnji sa župnim Caritasom pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština u koju su se uključili roditelji i djeca našeg vrtića. Prikupili smo lijepu količinu namirnica i higijenskih potrepština. Slikovito rečeno, dva puna puncata vrtićka auta. Još jednom zahvaljujemo svima na odazivu i suradnji za pomoć bližnjima.

Organizirali smo i humanitarni štandić s pregršt rukotvorina (čestitke, ukrasi za bor, didaktički materijali, ukrasne teglice i dr.) koje su izradila djeca i odgojno-obrazovni djelatnici. Prikupljena sredstva s humanitarnog štandića (ukupno 4045 kuna) iskoristit ćemo za nabavku novog modernijeg projektora kojeg ćemo koristiti u aktivnostima i projektima s našim mališanima, a manji dio ćemo uplatiti UNICEF-u za Program Škole za Afriku.

Veliko hvala svima koji su se uključili u raznovrsne prosinačke aktivnosti te obogatili ovo blagdansko vrijeme.