Avantura zvana jaslice skupine “Hobotnice”

Polazak u jaslice velika je promjena u životu djeteta, ali isto tako i njegovih roditelja. Kao i svake, tako je i ove godine formirana nova skupina zvana Hobotnice, skupina djece u trećoj godini života. Zajedno sa svojim odgojiteljicama Ivanom i Sandrom, četrnaest mališana krenulo je u novu avanturu zvanu polazak u jaslice!

Prvi dani za sedam djevojčica i sedam dječaka bili su pravi izazov i prilika za upoznavanje odgojiteljica i novih prijatelja, ali i istraživanje prostora naše sobe koja će im postati „drugi dom“ svakoga dana. Nakon nekoliko dana druženja s roditeljima, Hobotnice su hrabro ostajale s odgojiteljicama, te su već kroz nekoliko dana stekle privrženost i osjećaj sigurnosti. Naravno da je bilo i suza, ali one su znak emocionalne privrženosti svojim roditeljima te su čak i poželjne.

Već od prvog dana djeca su pokazala velik interes za igračke koje ih okružuju i koje su im ponuđene u bogatom prostorno-materijalnom okruženju!

Usvojili smo ritam dana u jaslicama (dolazak, zdravi doručak, aktivnosti poput čitanja slikovnica, pjevanje pjesmica i sl., igra, užina – voće, boravak na našem dvorištu, ručak i poslijepodnevni odmor, užina, igra i odlazak kući). Moramo pohvaliti naše Hobotnice kako su i hranu dobro prihvatile. Sve pojedemo i sve volimo jesti pa nas je naša draga kuharica Kata pohvalila rekavši kako smo mali, ali jedemo odlično!!

Ono na čemu smo odlučile poraditi već u samom startu je razvoj samostalnosti. Svakodnevno potičemo djecu da sama jedu, piju iz šalica, spremaju svoju zdjelicu na kolica… Iako je obuvanje/izuvanje papuča i tenisica pravi izazov, i to je velika većina djece savladala. A ako ponekad i „zapnu“, tu su prijatelji da pomognu!

I tako, sad već nakon mjesec i pol dana, možemo reći da je skupina Hobotnice jedna izuzetno dobra, vesela i razigrana skupina na koju su odgojiteljice vrlo ponosne!

Do ponovnog susreta pozdravljaju vas Hobotnice!