Čarolija blagdana

Prosinac je u našoj skupini protekao u blagdanskom ozračju s puno zanimljivih događaja, aktivnosti i priča. Na početku mjeseca započeli smo s pripremama za sv. Nikolu. Željeli smo ukrasiti našu sobu i hodnik, stoga smo s našim odgojiteljicama Nikolinom i Sarom bojali čizmice crvenom temperom kako bismo razveselili sv. Nikolu. Sigurni smo da su se sv. Nikoli svidjele čizmice jer nam je donio slatke poklone.

Tih smo dana naučili pjesmicu Sveti Niko, svijetom šeta, čitali razne priče u kojima je sv. Nikola pomagao djeci. Naučili smo, također, da je on zaštitnik djece i pomoraca. Spomenuli smo kako, osim sv. Nikole možemo vidjeti i crnog Krampusa. Iako izgleda strašno, on je dobar i ne trebamo ga se bojati.

Na dan Sv. Lucije, kako običaj biva, zajedno smo sijali pšenicu. Bili smo jako uzbuđeni radi toga, pogotovo kada smo vidjeli da se naš trud isplatio i da je pšenica niknula i počela rasti. Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!!

I mi smo izrađivali ukrase za bor od bijelog papira, tempera i šljokica. Trudili smo se napraviti što sjajnije ukrase kako bi se što bolje vidjeli na boru. Kada su ukrasi bili gotovi, prošetali smo do hola vrtića u kojem se nalazio bor. Ukrasili smo ga našim ukrasima i fotografirali se za uspomenu. Dok smo ukrašavali bor, svirale su vesele božićne pjesme. Zajedno smo zaplesali i zabavili se.

Jako smo se veselili aktivnosti bojanja prstićima. Oslikali smo bor od papira. Kako smo jedva čekali Božić i Djeda Mraza, svaka aktivnost vezana uz to nam je bila vrlo zanimljiva i draga, pogotovo kada se radi o temperi ili boji za prste. Tako smo imali ponuđen papirnati bor i boju za prste, pa smo bili pravi mali umjetnici.

I za kraj smo se družili s Djedom Mrazom koji nam je donio poklone. Svatko je dobio poklon koji ga je veoma razveselio. Malo smo porazgovarali s Djedicom, pozdravili se, “dali mu pet” i uzbuđeni otišli u svoju sobu pogledati darove. Jako nam se svidio ovaj dan, zaključili smo da smo bili jaaako dobri i rekli smo odgojiteljicama da bismo ga rado ponovili. 

Sve vas pozdravljamo i poručujemo da nismo više maleni. Uskoro nam kreću proslave trećeg rođendana uz mnogo plesa, smijeha, pjesme i podjele torte s prijateljima. ?