Donacija Rotary kluba

Program za potencijalno darovitu djecu “Mali istraživači” je projekt Grada Malog Lošinja, Dječjeg vrtića Cvrčak i Rotary kluba Lošinj koji traje nekoliko godina. Započet je na inicijativu Rotary kluba kako bi se dodatno potaknuo rad s potencijalno nadarenom djecom u vrtićkoj dobi. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a trenutno ga pohađa osmero djece u dobi od 5 godina do polaska u školu. Provodi se dva puta tjedno u našoj posebno opremljenoj prostoriji koja potiče kreativnost, radoznalost i samostalno učenje. Učionicu je uredio Grad, a Rotary klub opremio namještajem i didaktičkim pomagalima.

I ove su godine, donacijom didaktičkih igara, smart game-ova, igrama za eksperimentiranje i istraživanje, mozgalicama te kreativnim i strateškim igrama, članovi Kluba izmamili osmijeh na lica naših malih Mudrića. Didaktika je kupljena sredstvima prikupljenim donacijama građana u vrijeme Adventa 2023. godine. Naime, Rotary klub je u vrijeme Adventa u pet navrata imao štand u centru grada gdje su članovi pekli fritule, kuhali vino i prikupljali sredstva za kupovinu didaktike. Sugrađani su jako lijepo prihvatili inicijativu i ideju Kluba te je prikupljeno nešto više od 1000€. S tim iznosom kupljen je didaktički materijal.

Na dan posjete, članovi Rotary kluba također su se poigrali s djecom te nakratko ušli u „novi svijet“ gdje učenje može biti poticajno i zabavno! Hvala im što su naš inspirativni kutak učinili još zanimljivijim dječici!

Tina Smirčić-Mišljenović, Rotary klub Mali Lošinj

Ivana Vogrinc, odgojiteljica DV Cvrčak