Drugi korak u sigurnim rukama – suradnja Vrtića i Crvenog križa

Crveni križ Primorsko-goranske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Mali Lošinj su u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak iz Malog Lošinja i Dječjim vrtićem Girice iz Cresa uspješno proveli projekt pod nazivom Drugi korak u sigurnim rukama. Ovaj projekt ima za cilj edukaciju odgajatelja vrtića kako bi stekli znanje i vještine potrebne za pravilno postupanje u situacijama hitnih intervencija.

U sklopu projekta Drugi korak u sigurnim rukama odgojitelji vrtića sudjelovali su u edukaciji koje su im omogućile stjecanje znanja iz prve pomoći i sigurnosti djece. Kroz praktične vježbe i teorijske lekcije, odgojitelji su naučili kako pravilno reagirati u slučaju ozljeda, gušenja, epileptičkih napadaja i drugih hitnih situacija s kojima se mogu susresti tijekom svakodnevnog rada s djecom.

Ova inicijativa ima za cilj podići svijest o važnosti osposobljenosti odgojitelja vrtića za hitne situacije te pružiti djeci sigurno okruženje za njihov rast i razvoj. Edukacija odgojitelja ključna je kako bi djeca bila u sigurnim rukama te bi se pravilno reagiralo u slučajevima koji zahtijevaju brzu intervenciju.

Projekt Drugi korak u sigurnim rukama predstavlja izvrstan primjer suradnje između Crvenog križa Primorsko-goranske županije, Gradskog društva Crvenog križa Mali Lošinj i dječjih vrtića Cvrčak, Mali Lošinj i Girice, Cres. Ova uspješna suradnja omogućila je stjecanje vrijednih vještina odgojiteljima vrtića koje će moći primijeniti u svakodnevnom radu s djecom te osigurati njihovu sigurnost i dobrobit.

Svi sudionici projekta izrazili su zadovoljstvo provedbom edukacija i istaknuli važnost ovakvih inicijativa u zajednici. Očekuje se da će stečena znanja odgojitelja doprinijeti povećanju razine sigurnosti i brige o djeci u vrtićima te će pozitivno utjecati na njihovu budućnost.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u projektu Drugi korak u sigurnim rukama.