Jesen u Fritulicama

Stigla nam je nova pedagoška godina i donijela nam neka nova, nasmiješena lica. Fritulice su sada bogatije za Zitu, Iris, Adriana i Nikolu. Nismo se niti okrenuli, a tiho, na prstima došuljala nam se jesen. Donijela nam je mnoštvo raznobojnih listića i plodova, a samim time i poticaja za igru, stvaranje i učenje. Uživali smo u mirisnim jabukama i slatkim mandarinama, a naše su vrijedne ruke, zajedno sa našim tetama napravile fini sirup od mandarina i sok od jabuka. Našim sirupom od mandarina počastili smo naše sugrađane povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Sve te prekrasne boje jeseni željeli smo prenijeti i na papir. Listići su nam poslužili za pravu slikarsku avanturu – otiskivanje. Obojali smo raznovrsne listiće i otiskivali ih na papir. Koja čarolija! A da i naši dlanovi mogu poslužiti za otiskivanje još smo se jednom uvjerili. Obojali smo dlanove crvenom temperom, otisnuli ih na papir, i začas su pred nama bile crvene jabuke.

Jedna od naših najdražih aktivnosti je igra plastelinom. Nema većeg veselja nego kada nam naše tete donesu novi plastelin. Već smo ih naučili da nas moraju pitati koje boje želimo da bude. Zaželjeli smo plavi, zeleni, ljubičasti, ali najviše smo se razveselili crvenome. Od njega smo napravili jabučice. Naše tete kažu da su jako lijepe, i da je svaka drugačija i posebna baš kao i mi.