Kada boja ne bi bilo… maškare ne bi bile maškare

Ove smo godine, točnije 21.2.2023. sudjelovali u dječjoj karnevalskoj povorci u našem gradu. Budući da je zimski odmor učenika trajao točno u vrijeme karnevala, naši su Cvrčci bili jedini i glavni na dječjoj povorci. Djeca, odgojitelji (-ice) i roditelji su bili veoma vrijedni te su izradili vesele maske za Cvrčkove mališane.

Tema maske bila je Slikari i boje, a odgojno-obrazovne skupine predstavile su se u punom sjaju: Plava boja (skupina Balončići), Crvena boja (skupina Loptice), Narančasta boja (skupina Gumbići), Žuta boja (skupina Sunašca), Zelena boja (skupina Notice), Bijela boja (skupina Zvončići), Roza boja (skupina I Calimeri), Ljubičasta boja (skupina Pčelice) i Slikari (skupina Zvjezdice). Gradom su prošetale kockice, baloni, loptice, dugmići, raznovrsno cvijeće, bojice veselih boja, bubamare, leptiri, ribice, voće i povrće, smajlići i sunašca, snježne pahuljice i veseli slikari. Zašarenili smo centar grada te svi zajedno zaplesali na glavnom gradskom trgu. Mlađi su se Cvrčci za to vrijeme sa svojim odgojiteljicama u šarenim maskama veselili u vrtiću. Nakon plesa i veselja pomalo umorne nožice naših maškarica vratile su se u vrtić na ručak i čašćenje finim krofnicama.

Još jednom želimo zahvaliti Lječilištu, Domu za starije i nemoćne osobe iz Velog Lošinja te Fenix transferu za prijevoz djece iz područnih objekata u Velom Lošinju i Nerezinama na karnevalsku povorku te Turističkoj zajednici Grada Malog Lošinja na finim slasticama.