Mi smo Točkice

Mi smo starija jaslička skupina u drugoj i trećoj godini života i ima nas četrnaestero. Točnije, imamo osam djevojčica i šest dječaka.

Većini je djece ovo druga godina u jaslicama, stoga je adaptacija trajala kraće i s malo plača.   Veselo dolazimo u vrtić jer znamo da nas uvijek nešto zabavno čeka. U našoj sobi vlada prijateljstvo, sloga i ugodna atmosfera. 

Volimo se igrati vozilima, slagati gumene i plastične kocke. Od kocaka gradimo kuću, farmu, šumu, auto… Rado se igramo lutkama. Lutke kupamo u kadici, vozimo u kolicima i kuhamo im juhu. Naučili smo slagati razne slagalice i umetaljke sa životinjama, oblicima ili farmom. Kada dođe vrijeme za spremanje igračaka, pospremamo ih na svoje mjesto i pomažemo prijatelju koji ih ima puno. 

Što se tiče jela, sve jedemo jer želimo biti zdravi i narasti veliki. Znamo se hraniti sami i držati žlicu. Nedavno smo naučili podignuti rukave kako ne bismo smočili majicu.

Započeli smo s prvim likovnim aktivnostima slikanja kistom ili štapićima za uši i temperama. Uživamo u tome i radujemo se takvim aktivnostima.

Na terasi i dvorištu se družimo sa susjednim skupinama „Fritulicama“ i „Mravićima“. Već smo se dobro upoznali, čak su sklopljena prijateljstva. Zajedno uživamo u igrama loptom, u pješčaniku, na toboganu, klackalici i penjalici. 

Kada smo umorni i vrijeme je za poslijepodnevni odmor, presvučemo se u pidžamu i slušamo razne priče za laku noć koje nam čitaju naše odgojiteljice Sara i Nikolina. Tada utonemo u svijet snova i mašte.

Pozdravljamo vas i pozivamo da dođete i upoznate nas, skupina Točkice i odgojiteljice Sara i Nikolina