“Nico”

Drugog tjedna mjeseca rujna 2023. godine s Calimerima je i ove godine boravio filmski redatelj Paolo Lipari. Četiri dana smijeha i zabave zabilježili smo iskusnim okom i filmskom kamerom gdin. Paola. Ovogodišnji uvod u film „Nico“ bio je kip Apoxiomena. Djeci smo ispričali priču o kipu koji je nastao u staroj Grčkoj, a danas je izložen u lošinjskom muzeju. Kako bi djeca bolje doživjela priču posjetili smo Muzej Apoxiomena gdje nam je dobrodošlicu poželjela mama Ema Galjanić te nam objasnila pojedinosti o nastanku kipa, njegovom izvlačenju s dna mora lošinjskog akvatorija kao i sam proces restauracije kipa.

Glavni lik našeg filma je mišić Nico koji je želio postati slavan slikar, no…. to mu baš nije polazilo za rukom. Igrom slučaja njegova kućica se nalazila u blizini sobe u kojoj je kipar izrađivao kip Apoxiomena. Što se dalje događalo s našim mišićem i je li uspio postati slavan možete doznati pritiskom na link u nastavku teksta.

Ovim putem se zahvaljujemo gdin. Paolu Lipariu na suradnji, predsjedniku CIL gdin. Sanjinu Zoretiću na suradničkoj, organizacijskoj i financijskoj potpori te svim roditeljima na podršci i “logistici“. 

S ponosom predstavljamo naš 3. kratkometražni film – „Nico“!