Nova avantura Notica

Na inicijativu kolegice, odgojiteljice Marije Botić iz Dječjeg vrtića Žižula iz Kaštel Starog, Notice su krenule u novu avanturu.

Naša logopedinja sudjelovala je na stručnom skupu u Splitu i tamo upoznala odgojiteljicu Mariju koja je, zaintrigirana odgojno obrazovnim radom u našem vrtiću, pitala postoji li mogućnost suradnje s nekom skupinom. “Spojila” nas je, ideja nam se jako svidjela i odlučile smo pokušati.

Videopozivom smo se upoznale i u kratkim crtama donijele okvirni plan projekta koji smo nazvale Razglednica. Ideja je da Notice i Žižule razmjenjuju crteže, razglednice s motivima Malog Lošinja i Kaštel Starog. Tako bi djeca naučila puno o svojim gradovima, pri tom smo mislile i na povijesne, kulturne i prirodne znamenitosti, upoznala nove prijatelje i njihov grad, a krajnji cilj bio bi i upoznavanje uživo ako nam dozvoli zdravstvena situacija.

Naravno, najprije je trebalo prezentirati plan Noticama, a potom i njihovim roditeljima i procijeniti postoji li zanimanje za takav vid aktivnosti.

Notice su “zagrizle” na prvu, odmah su počeli kovati planove za upoznavanje. Imaju li oni igralište, hoće li oni doći na naše igralište, hoćemo li se igrati zajedno, gdje ćemo spavati, kako ćemo putovati i još mnogo pitanja. Odmah smo im poslali pismo s našim porukama, idejama, željama da se vidimo i upoznamo čim prođe korona virus. “Dođite kod nas i plešite s nama!” “Jedva čekam da se igramo zajedno.” neke su od brojnih poruka. Poslali smo im našu slikovnicu Notice pričaju priče kako bi nas bolje upoznali i sad očekujemo njihov odgovor.

Na zemljopisnoj karti označili smo gdje se nalazimo mi, a gdje oni. Uredili smo naš album s razglednicama Notice putuju u kojem se nalaze razglednice s njihovih putovanja.

I tako sad počinjemo!

Za početak htjele smo vidjeti koliko djeca poznaju naš grad i znaju li što je to razglednica. “Razglednica je kad je nešto nacrtano i to se pokaže” rekla je Zala. Dunja misli da je to “neka slika i onda je zalijepiš i gledaš”. “Razglednica je slika koja pokaže gdje sam bila” ispravila se Zala. Na pitanje što bi razglednica iz našeg grada trebala pokazati odgovori su bili: dupini, kornjače, palme, kaktusi, brod, more, princeza… Zatim su to i nacrtali.

Naš prvi posjet biti će Palači Fritzy i izložbi o jedrenjacima, ali o tome idući put.

Pratite naše putovanje.