Pčelice istražuju magnetizam

Ovog je mjeseca naša skupina Pčelice istraživala svijet magneta. Kroz raznolike aktivnosti, djeca su dobila priliku istražiti i unaprijediti znanja o magnetizmu. Kroz igre koje uključuju vođenje magneta, igre s magnetnim konstruktorima, rješavanje magnetnih slagalica, oblikovanje magnetne prašine, slikanje magnetima, rješavanje plakata „Što privlači magnet?“, senzornih boca i mnogih drugih aktivnosti, djeca su se upoznala s osnovnim principima magnetizma i njihovim zanimljivim svojstvima.

Osim što su stekla nova znanja, djeca su tijekom ovih aktivnosti vježbala i razvijala različite vještine. Kroz manipulaciju magnetima, vježbali su fine motoričke vještine, što je ključno za razvoj spretnosti potrebnih za pisanje i crtanje. Također su potaknuli svoju kreativnost i maštovitost istražujući različite načine kako koristiti magnete u umjetničkim aktivnostima.

Uz to, djeca su razvijala svoje kognitivne vještine kroz rješavanje problema, promatranje i zaključivanje. Također su unaprijedila svoje socijalne vještine kroz suradnju s drugom djecom u istraživanju i dijeljenju svojih spoznaja i ideja. Igra magnetima i istraživanje magnetizma nastavlja se i dalje, djeca unose ideje, osmišljavaju nove igre i kombiniraju postojeće materijale prema njihovom interesu.

Vesele pozdrave šalju vam odgajateljice Sandra i Andrea!